Drengestreger får kommune til at lange ud: Her er det sjofle vejskilt, der er blevet sjålet 39 gange på halvandet år

Skrevet af Mathias Busekist

17/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De er langt fra tilfredse med den nuværende tilstand.

Dagens topnyheder

Nogle vejskilte er bare sjovere, mere sjofle, end andre.

På Fyn må man blandt andet se hjælpeløs til, mens Snaves byskilt bliver stjålet igen og igen, mens man i Lemvig Kommune ofte mister byskiltene for Rom og Paris.

Samme kedelige tendens ser man nu mere og mere til i Viborg Kommune, hvor især vejskiltet på Bollervej synes at være en eftertragtet vare.

Faktisk er skiltet i så høj kurs, at det er blevet stjålet ikke mindre end 39 gange siden august 2022, skriver TV Midtvest.

"Det er utroligt frustrerende. Det er jo penge, vi kunne have brugt nogle andre steder på at vedligeholde vores vejskilte," fortæller Jesper Hoelgaard, der er ingeniører for Trafik og Vej i Viborg Kommune.

Selv om man har lavet flere forebyggende tiltag mod tyveriet, forbliver Bollervej det skilt i kommunen, som oftest forsvinder, hvilket selvsagt skaber stor, vedvarende frustration.

Også Stig Johansen, som i forbindelse med sit arbejde som lastbilchauffør ofte kører forbi Bollervej flere gange om dagen, har bemærket, at skiltet ofte er væk.

Sågar er det Stig Johansen, der har tippet TV MIDTVEST om de manglende vejskilte på Bollervej - for han er ved at være godt træt af drengestregerne.

"Jeg synes, at det er noget træls noget. Det er jo nok nogen, der synes, at det er sjovt at have på sit værelse. Men det er irriterende for os andre (skatteborgere red.), der skal til at betale for det," siger lastbilchaufføren. 

Stig Johansen foreslår selv, at man sætter GPS'er på skiltene. 

En ide, som Jesper Hoelgaard ikke direkte afviser. 

Jesper Hoelgaard fortæller dog også, at det ikke er noget, som kommunen har kigget konkret på endnu.