Kong Frederik giver unik erkendelse: Der bliver skruet op

Skrevet af Emil Martesen

17 uger siden

|

19/01/2024
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Kong Frederik afslører, at der bliver skruet op.

Dagens topnyheder

Det er kun få dage siden, at Danmark fik en ny konge, men må sige, at det er en effektiv en af slagsen. 

I en overraskende afsløring har Danmarks nykronede kong Frederik udgivet en bog, kun tre dage efter hans tiltrædelse som statsoverhoved. Bogen, 'Kongeord', er et personligt værk, der dykker ned i kongens tanker og overvejelser omkring det ansvar og de opgaver, der følger med hans nye rolle.

Og selvom et hav af danskere kæmper ihærdigt med at få fingrene i den nye bog, så kan du få del i et lille sneakpeak herunder.

Kong Frederik lægger nemlig ikke skjul på, at han står over for en ændring, hvor han fremover vil skrue op for arbejdstimerne i løbet af et år:

"Når vores venner taler om, at de snart vil begynde at trappe ned i deres arbejdsliv, plejer jeg at sige, at Mary og jeg ser frem til at trappe op", udtaler han i bogen.

Men den udtalelse falder ikke på et tørt sted for Ekstra Bladets kongehuskommentator, Kim Bach.

Han fortæller, at man ikke skal forvente, at kongen kommer på overarbejde:

"Hvis man skal tage hans ord helt bogstaveligt, så bliver de nu to om at lave det samme, som Margrethe hidtil har formået". Det antyder, at selvom der er tale om en stigning i arbejdsindsatsen, vil det sandsynligvis ikke matche en almindelig lønmodtagers arbejdsbyrde.

Interessant nok lægger Kong Frederik også op til en balance mellem arbejde og fritid.

Han understreger vigtigheden af 'timeouts' og antyder, at både han og Dronning Mary vil have behov for at tage pauser fra deres forpligtelser.

Udover at tale om sin egen arbejdsindsats, hylder Kong Frederik også 'hverdagens helte' – almindelige mennesker, der udviser arbejdsomhed, engagement og ansvarlighed:

"Vi skal til stadighed have øje for og takke de mange danskere, der loyalt og uden at gøre væsen af sig hver eneste dag gør deres pligt og bidrager til samfundet", lyder det videre i bogen.

Kim Bachs kommentarer antyder i samme ombæring, at Kong Frederiks udtalelser måske skal ses mere som en del af hans rolle som kongelig figur end som en konkret handlingsplan for hans personlige arbejdsliv.