Kongehusets præst havnet i shitstorm: Har brugt over en kvart mio. kr. af kirkens penge

24/09/2023 21:38

Mathias Busekist

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kongehusets præst, Henrik Wigh-Poulsen, har med sin stifstkontorchef, Jette Madsen, brugt over en kvart million kroner på vandflyvere – betalt på kirkens regning.

Mest læste i dag

Kongehusets konfessionarius, Henrik Wigh-Poulsen, har i selskab med stifstkontorchef, Jette Madsen, smidt over en kvart million kroner efter vandflyvere, som kirken dermed endte med at betale for.

Det skriver B.T. ud fra bilagene, som Radio4 har fået aktindsigt i. 

I alt har biskoppen i Aarhus således været i lommerne efter 324.000 kroner siden 2017. Pengene er oftest blevet smidt efter flyveturene mellem Aarhus og København med kirkeskatten. 

Beslutningen om at kaste så voldsomt et beløb efter den mildest talt alternative transport bliver nu kritiseret af blandt andre Thomas Søbirk Petersen fra Roskilde Universitet.

"Det er helt vildt unødvendigt og overdrevet at tage et vandfly. Når fokus og det centrale budskab i kristendommen er at hjælpe fattige i nød og at fokusere på det åndelige, så kan jeg ikke forstå, hvorfor man skal smide om sig med penge på den her måde i forbindelse med transport," udtaler etikprofessoren til mediet. 

Siden har stiftskontorchefen Jette Madsen da også medgivet over for Radio4, at der er tale om rigtig mange penge,  men at de ifølge hende er givet godt ud i forhold til den tid, det ellers ville tage at tage fra Aarhus til København. 

Og det er såmænd heller ikke første gang for Henrik Wigh-Poulsens vedkommende, at han er havnet i søgelyset.

Det skete så sent som i maj måned, hvor han var centrum i en klagesag som præster i Norddjurs Provsti havde indgivet. 

Præsten skulle da til at stå for ceremonien til grev Henriks konfirmation, der blev afholdt i den danske kirke i Paris. 

I klagen langede man ud efter forvaltningen af det bispeembede, som Henrik Wigh-Poulsen forvalter, samt at tilliden til biskoppen var på et lavt sted. 

Ord, som ramte Henrik Wigh-Poulsens hårdt.

Han kunne således fortælle til B.T., at han var ked af situationen, og at han ville række ud til de involverede i klagesagen til en snak om, hvordan de sammen kunne finde en 'farbar' vej mod det gode kirkeliv. 

Henrik Wigh-Poulsen er som kongehusets præst stærkt knyttet til den kongelige familie.

Ud over at være den præst, der varetager både barnedåb, bryllupper og begravelser, er han også dronning Margrethes sjælesørger.