Kongressen bremser omstridt olierørledning med én stemme

Senatet har tirsdag sagt nej til en kontroversiel olierørledning.

59 medlemmer stemte ja til planerne, mens 41 stemte imod, viser det endelige resultat ved afstemningen i Senatet i Washington, USA, skriver nyhedsbureauet dpa.

Dermed manglede Republikanerne blot en enkelt ja-stemme for at få de nødvendige 60 stemmer, der var krævet for at kunne bane vejen for den omstridte rørledning Keystone XL, der skulle føre olie fra Canada til den amerikanske delstat Texas.

Keystone var under midtvejsvalget i USA et af de varmeste politiske emner, og loven om at opføre den var ventet at blive vedtaget. Men Senatet, hvor Demokraterne frem til 2015 har flertallet, har altså nu bremset planerne.

Olierørledningen er dog med Senatets afvisning rykket endnu højere op på den republikanske dagsorden, varsler Mitch McConnell, der efter midtvejsvalget er blevet valgt som Republikanernes nye flertalsleder i Senatet.

- Dette emne vil stå højt på dagsordenen for den kommende kongres, siger han ifølge CBS News' korrespondent i Det Hvide Hus, Mark Knoller.

Allerede i 2008 blev Keystone XL foreslået, og siden har miljøforkæmpere vendt sig skarpt imod planen, mens olieindustrien påpeger, at den vil skabe mange job og hjælpe med at sikre USA's energiforsyning.

Rørledningen, der har en pris på omkring 30 milliarder kroner, skal, hvis den på et senere tidspunkt bliver vedtaget, transportere 830.000 tønder råolie per dag sydpå fra den canadiske provins Alberta. USA skal dog først godkende opførelsen af de 1400 kilometer af ledningen, der går gennem amerikansk territorium.

Det andet kammer i Kongressen, Repræsentanternes Hus, godkendte Keystone-planerne i sidste uge.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip