Krisemøde hos Radikale Venstre: SMS’er afslører alt

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Det vides endnu ikke, hvor eller hvornår præcist mødet skal holdes.

Sofie Carsten Nielsen har indkaldt folketingsgruppen fra Radikale Venstre til krisemøde på søndag.

Det skriver B.T., der har informationen fra partiet selv.

Læs også

Nu indrømmer Sofie Carsten Nielsen kendskab til Morten Østergaards adfærd

Krisemødet kommer i kølvandet på sagerne, der har rystet partiet de sidste par dage. Dette er hovedsageligt sagerne, der omhandler den den tidligere politiske leder Morten Østergaard, der har været krænkende over for flere kvindelige kolleger.

Sofie Carsten Nielsen har torsdag indrømmet, at hun tidligere har talt med Ida Auken om Morten Østergaards adfærd til fester, som skulle have ledt til sagerne om krænkelse.

Deres SMS'er afslører alt

De har blandt andet skrevet SMS’er om, at Morten Østergaard har befamlet Ida Auken på dagdelen.

Beskeden kom i kølvandet på en mail, som Auken havde sendt ud til alle radikale politikere på Christiansborg. Hun skriver i mailen, at hun havde fortalt Sofie Carsten Nielsen om Østergaards adfærd på Folkemødet 2017.

Her skulle Morten Østergaard have befamlet en ung kvinde mod hendes vilje. Han skulle derefter have forsøgt at få hende med i seng.

”Jeg kan af et ærligt hjerte sige, at det har du aldrig fortalt mig om. Vi har talt om mange gange, at Morten var klam, at han har taget dig på røven fx,” skriver Sofie Carsten Nielsen til Ida Auken søndag klokken 16:19 i en SMS, som B.T. er i besiddelse af.

Sofie Carsten Nielsen siger derfor, at hun ikke har kendskab til sagen på Folkemødet i 2017.

Beskyldt for at tale usandt

Ida Auken har derfor beskyldt Sofie Carsten Nielsen for at tale usandt og dække over Morten Østergaard.

Auken giver sin egen version af begivenhederne, der fandt sted i Den Sorte Diamant på Facebook. Det var blandt her, Morten Østergaard trak sig som politisk, efter at have indrømmet, at det var hans hånd, der lå på Lotte Rods lår.

Det er dog senere kommet frem, at dette ikke er den eneste sag han er involveret. Han har været involveret i yderligere tre krænkelsessager, herunder en, der involverer folketingsmedlem Katrine Robsøe.

Martin Lidegaard har torsdag skrevet et opslag på Facebook, hvori han skriver, at han ikke har grund til at betvivle Ida Auken. Han skiver også, at ledelsen burde have grebet ind.

Læs også

Mette Frederiksen: Det burde aldrig være sket

 

Dagens Gossip