Kun få danskere er klar over det: Nu advarer tandlægerne danskerne

09/10/2023 10:46

Emil Martesen

Nyheder
Foto: Google Street View
Foto: Google Street View
Der er ikke meget at skrive hjem om, når snakken falder på dette - og det har nu fået tandlægerne til at advare danskerne.

Mest læste i dag

I en tid, hvor energidrikke som Monster og Red Bull er blevet hverdagskost for mange unge, lyder alarmklokkerne nu fra tandlægestolen:

"Det skræller emaljen af tænderne, og det er ikke godt. Hvis den skrælles af, så kommer emaljen ikke igen", advarer tandlæge Christina Dam-Tholstrup ifølge TV 2.

Ifølge en rundspørge fra Tandlægeforeningen oplever 75% af de adspurgte tandlæger en stigning i antallet af patienter med syreskader.

Men det stopper ikke her.

Det er ikke kun de sukkerholdige varianter, der er problematiske.

Christina lægger ikke skjul på, at surhedsgraden er der, uanset om det er med sukker eller ej.

For 20-årige Felix Sacho Lorentzen er svaret på hvorfor han drikker de syreholdige drikke ganske enkelt:

"Det er ligesom min kaffe", siger han.

Og han er ikke alene. På Mercantec i Viborg er energidrikke en fast del af sortimentet i kantinen.

Skolens direktør, Adrian Tresoglavic, lægger heller ikke skjul på, at de tænker, at energidrikker er i kategori med kaffe:

"Vi tænker, at energidrik er i kategori med kaffe, som er noget, man kan bruge, men som man skal lære at have et sundt forbrug af".

For mens nogle skoler har taget skridtet og fjernet energidrikke fra deres kantiner, holder andre fast. Og det på trods af, at salget af energidrikke er eksploderet siden 2019, især blandt de 15-34-årige.