Kun få danskere ved det: Sådan sparer du op til 2.600 kroner på varmeregningen

Skrevet af Emil Martesen

11/10/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er god grund til at spidse øre.

Dagens topnyheder

Med vinteren og køligere temperaturer på vej har OVO Energy-eksperten Greig Millar delt tre af hans bedste råd til at spare op til flere tusinde kroner på energiregningen. Disse enkle råd kræver ingen økonomisk investering, men kan gøre en stor forskel i din varmeregning.

Ifølge OVOs data skruer flertallet af briterne for varmen, når temperaturen falder til under 13 grader, normalt i oktober. Men ved at forberede sig i forvejen kan du faktisk spare op til £300, svarende til cirka 2.600 kroner, om året.

Rådene kommer i kølvandet på en undersøgelse fra OVO, der viser, at 81 procent af britiske boligejere mener, at deres hjem kunne blive mere energieffektivt. Alligevel ved mere end halvdelen (57 procent) ikke, hvor de skal begynde, skriver Wales Online.

Greig Millar, der har hjulpet mere end 7.000 husstande med at forbedre deres energieffektivitet, deler sine tre tips nedenfor.

"Der er så mange enkle, men virkningsfulde ting, vi alle kan gøre for at forbedre vores hjemmes energieffektivitet og reducere regningerne. Når det begynder at blive koldere udenfor, er det det perfekte tidspunkt at tage enkle og overkommelige skridt som at justere din kedels fremløbstemperatur ned og forberede dig på vinteren for at begynde at spare penge," siger eksperten.

  1. Sænk fremløbstemperaturen på din kedel - Mange moderne kondenserende kombikedler bruger mere gas, udleder flere emissioner og koster husstande mere end nødvendigt, fordi de normalt er indstillet til en fremløbstemperatur på 70-80°C. Disse kedler bør indstilles til en fremløbstemperatur på 60°C for at øge chancerne for, at de fungerer på deres optimale effektivitet.

At justere denne ene indstilling kan gøre din kedel mere effektiv og spare omkring £65, svarende til omkring 560 danske kroner, om året for den gennemsnitlige husstand.

  1. Radiatorer / Sænk temperaturen med 3 grader i mindre brugte rum - Ved at skrue ned for temperaturen på radiatorerne i rum, du ikke bruger så ofte, kan du markant reducere dine varmeomkostninger. Det er en god idé at tjekke dine radiatortermostater, før du tænder for opvarmningen første gang, så du ikke ender med at have varme strømmende ud i et ubrugt gæsteværelse.

  2. Udluft dine radiatorer - Et tydeligt tegn på, at en radiator skal udluftes, er, når den er varm i bunden, men kold øverst. Dette skyldes ofte luft, der er fanget i systemet, hvilket betyder, at dit varmesystem skal arbejde hårdere og længere for at opvarme dit hjem, hvilket øger energiregningen.

Greig Millars anbefaling er at udlufte dine radiatorer en gang om året. Alt, hvad du behøver, er en radiatornøgle, og du kan følge en trin-for-trin-guide her.