Kunder rasende på supermarked: Hæver prisen på plastikposer igen

Skrevet af Nicolai Busekist

94 uger siden

|

24/07/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er ikke gået i god jord hos kunderne, at supermarkedet har valgt at hæve priserne på plastikposer.

Dagens topnyheder

Tesco er blevet kraftigt kritiseret af deres kunder, da de igen har valgt at hæve priserne på deres plastikposer. Det har de gjort, til trods for, at leveomkostningerne stiger markant for tiden.

Det betyder, at alle fire supermarkeder i Storbritannien nu har valgt at hæve prisen fra 1,75 kr. til 2,6 kr. for en indkøbspose, skriver britiske Mirror.

Tesco fordoblede prisen på en indkøbspose for mindre end to år siden, og at de nu har valgt at hæve prisen igen, er ikke gået i god jord hos kunderne.

Supermarkedskæden har meddelt, at de har hævet prisen på deres indkøbsposer, da de ønsker at opfordre kunderne til at medbringe deres egne, i stedet for at købe nye poser.

Supermarkederne i Storbritannien blev i oktober 2015 pålagt at opkræve mindst 0,5 kr. for en indkøbspose. Sidste år blev dette hævet til det dobbelte af den britiske regering.

Ifølge Mirror har flere af supermarkedets kunder brugt de sociale medier til at give udtryk for, at de ikke er tilfredse med beslutningen om at hæve prisen.

"Dejligt at se, at Tesco vil hjælpe alle ved at øge prisen på deres indkøbsposer for evigt fra 10p til 30p," skriver en kunde på Twitter.

"Det er slemt nok, at priserne stiger, og at leveomkostningerne er steget til vejrs, men hvordan forsvarer man en indkøbsposepris, der stiger til 30p. Det er måske kun 10p, men oven i alt andet, er det uacceptabelt," skriver en anden.

"Kan Tesco forklare, hvorfor prisen på deres plastikposer er steget fra 20p til 30p, lige på det tidspunkt, hvor der er krise, og hvorfor de straffer dem, der er fattigst og gør mindst skade på miljøet? Altså dem, der går eller tager offentlig transport til supermarkedet?" lyder det fra en tredje.

Tesco har forsvaret deres beslutning om at hæve prisen på indkøbsposer overfor Mirror: "Vi har for nylig hævet prisen på vores indkøbsposer til 30p," lyder det.

"Vi opfordrer kunderne til at huske deres egne poser, for at skære ned på plastik og undgå at betale for poser - hvilket gør det bedre for planeten og deres lomme."

"Vores indkøbsposer er lavet af 100% genanvendt plastik, kan genbruges mange gange, og når de er slidt, kan de udskiftes gratis og genbruges."

Tesco er dog ikke ene om at have hævet prisen på deres indkøbsposer. I sidste måned hævede Sainsbury's nemlig også prisen med 10p.

"For at støtte vores ambitioner om at reducere plastik, har vi juteres prisen på vores indkøbsposer, for at tilskynde kunderne til at genbruge dem," sagde en talsmand til The Sun.

"Vores poser er lavet af 100% genanvendt materiale, kan genbruges i butikken, og vi fortsætter med at donere overskuddet fra salget til gode formål. Kunder kan også returnere deres gamle poser til en butik, hvor de erstattes gratis."