Kvinde sagsøger baren, der serverede hende alkohol: Årsagen er chokerende

Skrevet af Mathias Busekist

69 uger siden

|

17/01/2023
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Hun forårsagede skader for mere end 68 millioner kroner.

Dagens topnyheder

I 2019 mistede Daniella Leis i beruset tilstand kontrollen over sit køretøj og kørte tragisk ind i ydervæggen på et hus i London, Ontario. 

Ambulancereddere ankom hurtigt til ulykkesstedet og fik reddet hende ud af bilens vragrester. Derefter begyndte de at evakuere de nærliggende områder som følge af en farlig gaslækage, som Daniella havde forårsaget. 

Ikke mere end 15 minutter senere lød en massiv eksplosion.

Ifølge cbc.ca var den frygtelige ødelæggelse hjerteskærende for lokalsamfundet - fire huse blev fuldstændig udslettet i branden, og de omkringliggende boliger blev omspændt af flammer.

Videre medførte eksplosionen at flere murbrokker fløj næsten to hundrede meter væk fra eksplosionsstedet og efterlod et spor af ødelæggelse i sit kølvand.

Eksplosionen resulterede ikke i nogen dødsfald, men syv personer blev kvæstet. Ved undersøgelsen blev det konstateret, at Leis havde et alkoholindhold i blodet på to og en halv gange over den lovlige værdi.

Hun blev idømt tre års fængsel for at have forårsaget de store skader, som koster omkring 69 millioner kroner at få fikset, mens hun var påvirket af alkohol.

Foto: London Police Service

Men nu har Daniella med sin far, Shawn, anlagt sag mod Ovations Ontario Food Services, der ejer baren, hvor hun drak alkohol.

I et andragende, der er indgivet til en domstol i London, søger hun om oprejsning og retfærdighed i form af en afgørelse fra retten, som vil holde selskabet ansvarlig for alle erstatninger, som hun kan blive holdt ansvarlig for at betale ofrene for eksplosionen.

Hun hævder, at både baren samt dets ansatte bærer en del af skylden for ulykken, idet hun mener, at de "meget vel var klar over, at hun var beruset eller ville blive beruset". Endvidere beskylder hun virksomheden for ikke at have tilstrækkeligt uddannede sikkerhedsvagter, der kunne observere berusede kunder korrekt.

Ifølge søgsmålet står hun i øjeblikket over for i alt seks civile retssager, som er anlagt mod hende af dem, der blev berørt af gaseksplosionen. Hvis disse retssager afgøres til fordel for sagsøgerne, mener Leis, at hun bør modtage erstatning fra Ovations Ontario Food Services til at dække selvsamme.