LA: Borgmestrenes inklusionsjubel er lidt for kæk

Det går godt med inklusionen, og der er plads til at rumme endnu flere børn i folkeskolens klasseundervisning.

Sådan lyder budskabet i en ny rundspørge, som Jyllands-Posten har foretaget blandt de danske borgmestre.

Men på Christiansborg deler Liberal Alliance ikke den lokalpolitiske begejstring.

- Det er altså ikke borgmestrene, der står ude i klasselokalerne, og det synes jeg, de glemmer med de her udmeldinger, erklærer undervisningsordfører Merete Riisager i en pressemeddelelse.

I rundspørgen svarer seks ud af 10 borgmestre, at der kan inkluderes flere børn i kommunens folkeskole, end det er tilfældet i dag.

- Det er lidt for kækt, at et flertal af landets borgmestre vil skrue op for inklusionen, når lærerne gentagne gange har meldt ud, at de ikke føler sig godt nok klædt på til at håndtere den nuværende inklusion og samtidig levere det undervisningstilbud, som alle elever har brug for, mener Merete Riisager.

I sommer viste en evaluering fra Aarhus Universitet og SFI, at støtten til inklusionsindsatsen blandt lærerne er faldet, så den nu er nede på 14 procent.

Og Liberal Alliance mener, at borgmestrene lukker øjnene for virkeligheden på skolerne.

- Jeg er oprigtigt talt bekymret for, at mange borgmestre blot har øje for procentsatser, konstaterer Merete Riisager.

- I stedet for at fokusere på tal, burde borgmestrene sikre, at pengene følger barnet helt ud i klasselokalerne og give mulighed for at oprette specialklasser, så børn med særlige behov i langt højere grad kan blive en del af et undervisningsmiljø, der er tilpasset deres behov, tilføjer hun og indskyder:

- Dermed ikke sagt, at vi ikke skal inkludere. Men vi skal gøre det med omtanke og med afsæt i barnets trivsel.

/ritzau/

 

Dagens Gossip