Læge advarer: Derfor må du aldrig tisse i badet

Skrevet af Henrik R

14/07/2022
Foto: Privat
Foto: Privat
Ikke alle indrømmer det, men mange tisser i badet. Ifølge denne læge bør man dog undgå det

Dagens topnyheder

Det er ikke nogen hemmelighed, at mange tisser i badet. Ganske vist er ikke alle lige villige til at indrømme, men ikke desto mindre er det naturligt for mange.

Nu advarer en læge dog om at gøre dette. Lægen Dr. Alicia Jeffrey-Thomas har i en video på det sociale medie TikTok forklaret, at det kan gøre mere skade end gavn, da det kan ødelægge dine sunde toiletvaner.

"Vi skal undgå at træne vores blære til at forbinde visse signaler med trangen til at tisse. I dette tilfælde vil det at tisse i brusebadet forbinde lyden af rindende vand med vandladning eller med nedsænkning i vand," fortæller hun ifølge Daily Mirror.

"Dette kan ofte medføre, at det udløses af andre lyde af rindende vand, som f.eks. når du tænder for vandhanen for at vaske hænder eller klare opvasken, eller befinder dig du er i vandområder."

Hun forklarer også, at der er andre dårlige vaner, der kan påvirke bækkenbunden. Blandt andet det at 'presse' sit tis ud, og at svæve over toilettet, fordi man ikke sætter sig helt ned.

Ydermere forklarer hun, at det ikke er en god idé at udføre en masse knibeøvelser, såfremt man ikke er undersøgt af en bækkenbundsspecialist. Hun fraråder også at bruge badeværelset 'bare i tilfælde, at man skal', da man dermed træner sin blære til at blive svagere.

"En normal tid mellem hvert besøg på toilettet er tre til fire timer i løbet af dagen, men mindst to, og ideelt set bør du ikke stå op om natten," siger hun.

For seere, der stiller spørgsmålstegn ved hendes metoder, fordi de har fået børn eller at de andre årsager har ændret deres blærevaner, beder Dr. Alicia ganske enkelt om, at de stoler på hende.

"Det er her blæretræning og trangundertrykkelsesteknikker spiller ind," siger hun, og fortætter:

"Efterhånden som din blære fyldes op, vil intensiteten af følelsen af at skulle på toilettet stige mere og mere og mere, indtil man når til et punkt, hvor det vil aftage igen, og det vil falde til ro."

"Målet er at kunne bruge disse teknikker til at 'ride på bølgen', så man ikke giver efter for det høje intensitetsniveau. Hvis man konstant giver efter og går på toilettet på dette punkt, træner du din krop til at sende det virkelig presserende signal oftere."