Læs dette før vinterferien: Her kan fartforseelser koste rigtig dyrt

Skrevet af Mathias Nielsen

09/02/2023
Foto: Arkiv
Foto: Arkiv
Står du og skal på vinterferie i Norge, så bør du kigge på de nye bødetakster for færdselsforseelser.

Dagens topnyheder

Vinterferien står så småt for døren, hvilket for mange danskere betyder en tur til udlandet. I de fleste tilfælde er der tale om en skiferie, som derfor godt kan foregå i Sverige eller Norge.

Her vælger de fleste at pakke bilen for derefter at drage afsted. Det er også smart, men vælger du at tage til Norge, så skal du lige være opmærksom på de nye bødetakster.

Fra den 1. februar har bødetaksterne i Norge taget et hop opad, og de ligger nu gevaldigt over bødeniveauet i Danmark, skriver Avisen Danmark.

Taler du i håndholdt telefon på de norske veje, koster det nu 9700 norske kroner. Bøden er blevet 2250 norske kroner dyrere end for bare 11 måneder siden.

Taksten i dag svarer til knap 6600 danske kroner. Hvis du kører i en busbane, udløser det en bøde på 7800 norske kroner, hvilket svarer til 5300 kroner herhjemme.

Bøden lyder på 9700 norske kroner, hvis du kører over for rødt. Den højeste bødetakst går dog til dem, der ikke overholder fartgrænsen.

Kører du 36 kilometer i timen over den tilladte hastighed, ender du med en bøde på 15100 norske kroner. Det er lidt over 10000 danske kroner.

Du kan med fordel være opmærksom på de lokale hastighedsgrænser, for bøden kan altså være ganske betydelig.

FDM anbefaler alle at køre efter forholdene samt ikke mindst at være opmærksom på lokale regler, som kan variere fra land til land.

- Skal man på ferie i udlandet i bil, kan det være en god idé at holde sig ajour om de forskellige færdselslove, der gælder. De kan nemlig være en smule forskellige fra land til land. Derudover kan vi kun opfordre bilisterne til at overholde hastighedsgrænserne og de øvrige regler og ellers køre efter forholdene, siger chefkonsulent i FDM Dennis Lange.