Landsret ændrer frifindelse til fængsel for stormrøveri

To unge mænd er idømt fængselsstraf i Østre Landsret tirsdag for et groft røveri mod Western Union i Brønshøj midt under stormen "Allan" 28. oktober 2013.

Den 23-årige Mohamed Ali Abdi blev frifundet i byretten, men landsretten har dømt ham til to år og ni måneders fængsel samt en betinget udvisning af Danmark for røveriet.

En 21-årig mand ved navn Mohammed Mukaram Muhsen fik et år og ni måneder i byretten. Landsretten skærpede straffen til to års fængsel.

- Jeg er meget tilfreds med afgørelsen, og anklagemyndigheden har hele tiden været af den opfattelse, at byrettens afgørelse var forkert, og det har landsretten givet os ret i, siger anklager Lasse Biehl fra Statsadvokaten i København til Ritzau.

Med et koben og flækøkse smadrede maskerede mænd glasruden til forretningen og truede personalet med en pistol.

Mange pengesedler, måske mere end 100.000 kroner, hvirvlede rundt i den kraftige blæst under flugten. Ifølge anklageskriftet forsøgte mændene at tilegne sig cirka 400.000 kroner fra Western Union.

En halsedisse med dna-spor, som med en million gange større sandsynlighed stammede fra den 23-årige end en tilfældig person, blev fundet i et buskads efter det grove røveri mod vekselforretningen.

Byretten mente kun, at anklagemyndigheden havde dna-beviset mod den 23-årige. Men landsretten mente, at den 23-årige også manglede et alibi, hans telefon var ikke aktiv under røveriet, og han var ven med den anden røver, som havde tilstået i byretten.

Samtidig havde han adgang til en lejlighed med våben, og en overvågningsvideo viste en røver af afrikansk afstamning. Den 23-årige er fra Somalia.

Begge de unge mænd tilhører ifølge politiet miljøet omkring banden Loyal to Familia.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip