Lars Løkke langer ud efter Mette Frederiksen: "Ulækkert!"

Skrevet af Julie Møller

06/11/2020
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Mette Frederiksens seneste opslag på Facebook har fået landets tidligere statsminister til tasterne.

Dagens topnyheder

På gårsdagens pressemøde valgte Regeringen at syv nordjyske kommuner skal lukkes ned. Det gælder Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Thisted, Vesthimmerland og Læsø. Det er en restriktion, der kommer på baggrund af, at coronavirussen er muteret i danske mink og har spredt sig til mennesker. Den muterede virus er isært registreret i Nordjylland, og det er altså derfor, at nedlukningen rammer her.

Efter pressemødet valgte Mette Frederiksen at komme med en digital opbakning til nordjyderne. Det gjorde hun på sin Facebook og Instagram, hvor hun lavede et opslag, hvori hun blandt andet skrev:

“Flere end 280.000 mennesker i Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Vesthimmerland, Thisted og Læsø. I bliver alle berørt af den reelle nedlukning, vi i dag har besluttet. Danmark kommer til at trække store veksler på jeres opbakning, tålmodighed og samfundssind. Hvis du har lyst til at vise Nordjylland, at hele Danmark bakker dem op, så kan du like eller dele opslaget her,” skrev hun og opfordrede til, at følgerne delte eller likede hendes opslag.

Det er ulækkert

Opslaget møder nu kritik fra manden, der sad på posten før hende; Lars Løkke Rasmussen. Venstremanden finder det “ulækkert”, at Mette Frederiksen vælger at opfordre til at dele opslaget. Det gør han klart på Twitter, hvor han giver den konservative politiker Mai Mercado ret. I et tweet skriver hun:

“SoMe-medarbejderen på Mette Frederiksens FB og insta er da gået all in her til aften. Hjælp Nordjylland ved at like Mette F. Den her krise er netop gået fra en seriøs krisehåndtering til likehunting og jagten på flere følgere på SoMe.”

Det er Lars Løkke Rasmussen enig i. Han skriver kort ‘ulækkert!” til tweetet, som Mai Mercado lagde op i går aftes efter at have set Mette Frederiksens opslag. 

Hvad synes du? Er der gået likehunting i Mette Frederiksens sociale medier?