Lars Løkke Rasmussen rejser afsted

Skrevet af Emil Martesen

2 uger siden

|

30/05/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Lars Løkke Rasmussen rejser afsted - i hvert fald for en stund.

Dagens topnyheder

Den nuværende geopolitiske situation har øget behovet for en robust og strategisk europæisk handelspolitik, ligesom der er behov for et stærkere samarbejde mellem EU og det afrikanske kontinent.

Sådan lyder meldingen i en pressemeddelelse.

”Det er afgørende, at EU fortsætter med at værne om fri og fair global handel, samtidig med at vi styrker vores forsyningskæder gennem endnu flere handelsaftaler. Vi skal bruge handelspolitikken til at sikre EU’s konkurrenceevne og lige globale konkurrencevilkår for vores virksomheder, men også til at sikre vores modstandskraft i den nuværende højspændte geopolitiske situation. Det er også i lyset af geopolitikkens genkomst, at vi skal diskutere et stærkere handelssamarbejde med Afrika. Hvis ikke EU byder sig til med ligeværdige og reelle muligheder for blandt andet flere investeringer, vil andre som for eksempel Rusland og Kina byde sig til. Og det er absolut ikke i EU’s interesse”, siger Lars Løkke Rasmussen.

Efter mødet med EU’s handelsministre den 30. maj, rejser udenrigsministeren videre til Prag, hvor han mødes med NATO’s udenrigsministre den 31. maj. På dette møde vil man bl.a. forberede NATO-topmødet, der finder sted i Washington til juni.