Legendarisk 'Oscar'-vinder overraskede journalist med særlig udtalelse om Danmark

Skrevet af Mathias Madsen

112 uger siden

|

29/03/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Én af filmverdenens helt store skuespillere overraskede med sine sproglige færdigheder på den røde løber før Oscars-showet.

Dagens topnyheder

Det var den danske TV2-journalist, Jesper Steinmetz, som fik sig noget af en overraskelse, da han var i Hollywood i forbindelse med dette års Oscars-show. 

Her interviewede han ifølge Kino diverse kendisser og skuespillere på den røde løber inden showet, og han talte blandt andre med den ene af showets tre værter, Wanda Sykes, den danske Oscar-nominerede instruktør, Jonas Poher Rasmussen, og den amerikanske skuespiller, Kevin Costner.

Det var dog nok den legendariske britiske skuespiller, Dame Judi Dench, som overraskede Steinmetz mest. 

Da han præsenterede sig som dansk journalist, udbrød Dench nemlig: "Oh, jeg er dansker!"

Den 87-årige skuespillerinde forklarede, at hun havde været med i tv-programmet 'Who do you think you are?" hvor hun ved hjælp fra slægtsforskning fandt ud af, at hendes rødder udover at være relateret til Shakespeare og adelen også førte tilbage til 1600-tallets Danmark. 

Herefter overraskede Dench med sine sprogkundskaber, da hun på dansk udbrød: "Jeg elsker Danmark!"

Den garvede skuespiller var i år nomineret som bedste kvindelige birolle for sin medvirken i filmen 'Belfast', der vandt prisen for bedste originale manuskript. 

Dench vandt dog ingen Oscar i år, hvilket hun nok efterhånden er ved at være vant til, da hun har været nomineret hele otte gangen, men 'kun' vundet én gang for sin medvirken i 'Shakespeare in love' fra 1998. 

Den 87-årige skuespillerinde har været aktiv i filmens verden siden 1950'erne og har medvirket i langt mere end 100 serier og film. 

I nyere tid er hun nok bedst kendt for rollen som 'M' i James Bond filmene.