Lewis Hamilton er ny Formel 1-verdensmester

Lewis Hamilton satte med endnu en suveræn sejr i årets sidste Formel 1-løb en tyk streg under, at han er feltets hurtigste mand og en fortjent verdensmester.

Briten kunne nøjes med en andenplads og alligevel løfte VM-trofæet, men han gik i offensiven fra start.

Med en fremragende start overhalede han sin holdkammerat Nico Rosberg allerede i første sving og lod sig ikke siden passere af den eneste, der kunne true Hamilton i VM-stillingen.

Rosberg kunne ikke følge trit, og da hans Mercedes midtvejs i løbet fik tekniske problemer, var VM-dysten reelt afgjort.

Hamilton skulle bare holde bilen på banen, og det lykkedes uden problemer for briten, der for anden gang i karrieren kunne hyldes som Formel 1-mester.

Helt fortjent efter en sæson, hvor han har vundet 11 af de 19 løb.

Rosberg derimod sakkede længere og længere bagud, men blev alligevel på banen og kæmpede for sin chance.

For Kevin Magnussen, der startede i niende position, begyndte løbet ikke specielt godt. Små sammenstød med to konkurrenter på de første omgang sendte ham en del pladser nedad i stillingen.

Resten af løbet kæmpede han for at komme op i nærheden af pointene og sin holdkammerat Jenson Button.

Ingen af delene lykkedes. En dækstrategi, hvor Magnussen satsede på at køre med de såkaldte supersoft-dæk midtvejs, gav ikke rigtigt pote, og det endte med en 11.-plads for McLaren-køreren.

Button leverede derimod endnu engang et solidt løb, sluttede på femtepladsen og har dermed været bedre placeret end Magnussen i fire af sæsonens fem seneste løb.

Spørgsmålet er så, om det betyder noget, når McLaren skal beslutte, hvem der skal fortsætte i teamet i næste sæson.

/ritzau/

 

Dagens Gossip