Lidl går all-in med nyt tiltag: Vi er de første til at gøre det

Skrevet af Mathias Nielsen

05/07/2022
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Lidl er den første kæde til at gøre det.

Dagens topnyheder

Klima og bæredygtighed er for alvor blevet en stor del af hverdagen. Virksomheder bestræber sig på at producere så bæredygtigt som muligt, restauranter går i højere grad op i at bruge lokale råvarer, og supermarkederne prøver også at omstille sig i en mere bæredygtig retning.

Det ser forbrugeren typisk i form af andre varer på hylderne. I dagligvarekæden Lidl vil man dog snart kunne se det hos personalet også. Som den første dagligvarekæde i Danmark vil Lidl nemlig sikre, at alle butiksuniformer er syet i økologisk Fairtrade-bomuld.

Et initiativ, som ifølge Lidl selv bidrager til en mindre klimabelastning og bedre arbejdsvilkår for bomuldsbønderne. Lidl beskæftiger næsten 3.000 mennesker i Danmark.

Initiativet sker på baggrund af, at Lidl ønsker at støtte en mere klimavenlig produktion af bomuld, der normalt er kendetegnet ved et stort forbrug af pesticider, kemikalier og vand, som både har konsekvenser for naturen og bønderne, som producerer det.

 ”I Lidl er vi opmærksomme på det aftryk, vi sætter. Derfor ønsker vi også at sætte et eksempel i anvendelsen af Fairtrade-bomuld, som både gavner producenterne bag og vores butiksansatte, der får uniformer af høj kvalitet og mere bæredygtigt materiale. Forhåbentlig kan vi inspirere andre til at gøre det samme, næste gang de skal have nye uniformer,” fortæller Zita Szlavikovics, der er salgsdirektør for i Lidl Danmark.

Også Fairtrade hilser Lidls nye tiltag varmt velkommen. Her udtaler direktør Camilla Erika Lerberg, at beslutningen er med til at gøre en forskel for bønderne samt at det på sigt kan inspirere andre store virksomheder til at gå samme vej.

I alt bliver cirka 17.256 stykker Lidl-tøj i fremtiden produceret af Fairtrade-bomuld.