LIGE NU: DMI udsender risikomelding

05/07/2023 06:40

Sarah S

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Onsdag morgen udsender DMI en risikomelding gældende for onsdagens vejr.

Mest læste i dag

Hvis du snart er på vej ud af døren, så bør du nok lige huske en regnjakke eller en paraply.

DMI har nemlig udsendt en risikomelding for vejret onsdag.

En risikomelding er hvor man bør være opmærksom på, hvordan vejret udvikler sig i sit område. En risikomelding er ikke et varsel, men en melding om vanskeligt vejr, som kan udvikle sig til et varsel.

Der er risiko for kraftig regn, der kan lokalt falde mellem 30 og 50 mm i varslingsperioden. Der er også risiko for lokale skybrud med mere end 15 mm på 30 min.

Varslet gælder for hele Jylland og Fyn, samt flere af de danske øer. Som det ser ud lige nu, ser det ud til, at Sjælland går fri.

DMI skriver følgende på sin hjemmeside:

DMI Risiko
 

"I forbindelse med lavtrykket Poly, ser det ud til, at der kan komme en del nedbør, især til den vestlige del af landet.
Derfor har vi udsendt et DMI Risikomelding for kraftig regn/skybrud 30-50mm (på 24 timer eller mindre), gældende for Jylland og Fyn fra i morgen kl. 10 frem til midnat. Nedbøren kommer af 2 omgange. Først skal en front med hovedsageligt regn passerer fra syd. I løbet af dagen, som lavtrykket nærmer sig, komme der regnbyger. Bygerne kan være kraftige, med torden, og lokalt give skybrud. Sammenlagt kan man enkelte steder altså komme op over 30mm nedbør på mindre end 24 timer. Vi følger situationen og opdaterer ved behov.."

Du kan se hvordan vejret udvikler sig i dit område her.