Listeria: Ny virksomhed trækker produkter tilbage

Mistanke om listeria i to produkter har fået kødproducenten Lepo til at trække lidt over et kvart ton leverpostej og oksebryst tilbage.

Produkterne er blevet leveret til danske foodservice- og cateringvirksomheder og er produceret på Lepos fabrik i Hedehusene.

Det oplyser Lepo i en pressemeddelelse fredag aften.

- Tilbagetrækningen sker, fordi vi antager eller har grund til at antage, at produkterne ikke overholder kravene til fødevaresikkerhed omkring listeria i varen, skriver Lepo i pressemeddelelsen.

Tilbagetrækningen drejer sig om grovhakket leverpostej i bakker af størrelsen 950 gram. I alt er der tale om omkring 100 kilo leverpostej. Derudover har virksomheden trukket 180 kilo gammeldags kogt sprængt oksebryst tilbage.

Produkterne er pakket 18. august.

- Der er fundet mistanke om listeria i to af vores produkter, men ellers er der ikke noget listeria i vores miljø. Dyrlægen har sagt til mig, at man ikke kan sige noget om, hvor smitten stammer fra, siger Mads Brostrup Lip, logistisk direktør i Lepo, til Ritzau.

Han fortæller, at mistanken om listeria er opstået som følge af en lang række stikprøver.

Den seneste tid har der været et massivt fokus på listeria, efter at virksomheden Jørn A. Rullepølser i Hedehusene blev lukket, da Fødestyrelsen fandt frem til, at virksomheden var hovedsmittekilde til et listeria-udbrud, som 13 danskere er døde af.

Lepo ligger også i Hedehusene, men Mads Brostrup Lip siger, at der ikke er noget, som giver virksomheden anledning til at tro, at der skulle være en sammenhæng mellem udbruddet hos Jørn A. Rullepølser og mistanken om listeria hos Lepo.

Lepo oplyser, at Fødevarestyrelsen er blevet informeret om, at produkterne er blevet trukket tilbage.

/ritzau/

 

Dagens Gossip