LO: To ud af tre nye job er gået til danskere

En analyse fra fagforbundet LO viser, at der er kommet 66.600 flere mennesker i job i Danmark siden foråret 2013. Af dem er to ud af tre danskere, mens en tredjedel er gået til udlændinge. Det skriver Ugebrevet A4.

- Det er godt, der bliver skabt masser af job. Og det er rigtig godt, at det er danskere og udlændinge, der har boet her i flere år, der får de job, siger LO-formand Harald Børsting til Ugebrevet A4.

Tallene afslører også, at de udlændinge, der kommer i job, typisk er personer, der har boet i Danmark i over tre år.

- Formentligt arbejder de under samme løn- og arbejdsvilkår som danskerne, så dermed er der ikke tale om social dumping, hvor udlændinge kommer og tager lavtlønsjob, siger arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen til Ugebrevet A4.

Tidligere har Arbejdernes Erhvervsråd vist samme tendens i en analyse over antallet af nye job i perioden fra 2011 til 2014.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) tager dog LO's analyse med et gran salt.

- Nu er der forskellige måder at gøre det op på, og LO's nye tal ændrer ikke på, at en stor del af jobfremgangen er gået til udlændinge, skriver han i en mail til Ugebrevet A4.

- Når det er sagt, glæder jeg mig naturligvis over, at flere ledige danskere kommer i arbejde. Det ændrer dog ikke ved, at vi stadig har en stor gruppe danskere på offentlig forsørgelse. Det har vi en forpligtelse til at gøre noget ved.

Netop Jørn Neergaard Larsen har tidligere stået i spidsen for analyser, der viste den modsatte tendens.

Han var direktør i Dansk Arbejdsgiverforening (DA), da organisationen tilbage i maj fremlagde beskæftigelsestal, som viste at udlændinge fik størstedelen af de nye job i perioden fra 2011 til 2014.

/ritzau/

 

Dagens Gossip