Løveunge leder vildtforvalter til sin døde mor

En vildtforvalter i Gir-reservatet i Indien har haft en usædvanlig oplevelse med en løveunge, der førte ham hen til sin døde mor.

Vildtforvalteren, eller rangeren, opdagede ungen på omkring 15 måneder i noget krat. Han fulgte efter den og fandt så ungens dræbte mor på et højdedrag.

Rangeren gik igen, mens ungen blev ved sin døde mor. Senere vendte rangeren så tilbage med nogle kolleger, fortæller Anshuman Sharma fra reservatet.

- Det er en meget sjælden og usædvanlig opførsel. Jeg har ikke hørt om noget lignende, siger han.

Rangeren hedder Rana Mori, og han siger til avisen Times of India, at episoden fandt sted i lørdags.

- Jeg kom tæt på ungen. Den begyndte at bevæge sig væk og blev ved med at se sig tilbage som for at være sikker på, at jeg fulgte med. Efter 30 meter eller mere så jeg liget.

Den døde hunløve blev kaldt Rupa, som på hindu betyder "smuk". Løven levede alene med sin unge, og rangerne mener, at den formentlig er blevet stanget af en bøffel, hvilket kostede den livet.

Ansguman Sharma siger, at løver og mennesker i Gir-reservatet har levet fint op og ned af hinanden i århundreder.

Der har været og er meget få konflikter mellem indbyggerne i landsbyerne i reservatet og løverne, som ofte kan genkende rangerne.

- Løver og mennesker har udviklet et forhold, der ikke ses andre steder i verden. Alle andre steder ville der være en følelse af terror over de store rovdyr, men ikke her, siger han.

- De lokale spiller også en stor rolle i forvaltningen af løvebestanden. Dette her er en følelsesmæssig sag for os. Den forældreløse unge holdes under observation og skal måske senere sættes sammen med andre unger, tilføjer han.

Gir-reservatet er etableret specifikt for at beskytte de asiatiske løver, der trues af udryddelse.

Reservatet har oplevet en stille og rolig vækst i bestanden. I 1913 var bestanden på sit hidtil laveste, nemlig blot 20 dyr. I dag er der flere end 410 asiatiske løver i Gir.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip