Lukas Graham på afvænning: "Har været funktionel misbruger i mange år"

Skrevet af Nicolai Busekist

03/01/2021
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den 32-årige Lukas Graham Forchhammer fortæller erkendende om hans misbrug i et interview. Derfor har han været nødt til at tage et ophold på et behandlingscenter.

Mest læste i dag

Den verdenskendte sanger har brugt 2020 på at rydde op i sit liv. Det inkluderer at komme sit hash-misbrug til livs. Det er et misbrug, der ifølge ham selv har varet hele hans voksne liv.

Det fortæller han i et interview med Politiken

"Mit misbrug eskalerede. Jeg tror faktisk ikke, jeg havde erkendt mit misbrug eller gjort noget ved det, hvis ikke corona havde tvunget mig hjem uden undskyldninger," lød det blandt andet fra den 32-årige sanger. 

Derfor besluttede han i efteråret at tage afsted på et ophold på behandlingscentret Tjele nær Viborg. Her har han fået den hjælp, han har haft brug for at få. 

I interviewet med Politiken fortæller han, at han har skrevet mange af sine sange, mens han har været påvirket. Han fortæller også, at der har været perioder, hvor han har brugt hash til at komme igennem svære perioder og stress. 

Sangeren har flere gange haft succes med at stoppe i månedsvis, men har dernæst deltaget i en fest, hvilket har resulteret, at han er startet igen. Han mener derfor ikke, at han er en klassisk misbruger, men dog stadig misbruger. 

Lukas Graham på scenen ved en koncert i Barcelona. (Foto: Shutterstock)

Men nu har Lukas Graham besluttet sig for, at det skal være helt slut, og det er en beslutning, han er glad for at have truffet. Han fortæller, at han bruger en stor del af hans tid derhjemme, da det ikke er muligt at spille koncerter på grund af coronaen. 

Han har en forhåbning om, at den nye kurs vil give hans kæreste en mand, der er mere i balance. Samtidig håber han også på, at det vil gøre ham mere nærværende og sørge for, at han er den samme hver dag. 

Til Politiken fortæller Lukas Graham Forchhammer, at han forsøger at erstatte sit misbrug med terapi, fysisk træning og yoga. Desuden beretter han også om, at hans stemme skulle lyde bedre, end den har gjort i flere år, da det har været dårligt for Graham at ryge hash.

Interviewet bliver rundet af med, at han fortæller, at han arbejder på en række nye sange, som forhåbentligt vil blive frigivet i dette år.