Mafiaboss på flugt arresteret efter at være blevet fanget på Google Maps

Skrevet af Mathias Busekist

07/01/2022
Foto: Google Maps
Foto: Google Maps
En mafiaboss, der har været på flugt i 20 år, er endelig blevet anholdt - takket være Google Maps.

Dagens topnyheder

Berygtede forbrydere gennem historien er ofte blevet fanget på overraskende og latterlige måder.

Den legendariske landevejsrøver Dick Turpin blev fanget, da et postbud genkendte hans håndskrift, den berygtede mafiaboss Al Capone blev dømt for skatteunddragelse, og nu er Google Maps værktøjet, der har spillet en rolle i en mafiaboss' undergang.

Gioacchino Gammino, en dømt morder, der anses for at være en af Italiens mest eftersøgte gangstere, blev fundet efter at være blevet set på Google Street View.

Ifølge en artikel i The Guardian blev den 61-årige anholdt, da en politiundersøgelse bekræftede, at en mand, der blev set på Google Maps, og som lignede Gammino, faktisk var ham, som de ledte efter.

Flygtningen blev fanget på kamera uden for en frugt- og grøntbutik. Hans identitet blev bekræftet, da de fandt hans reservation hos en nærliggende restaurant.

Foto: Google Maps

Politiet fandt en Facebook-side med tilknytning til restauranten og så et billede af Gammino i kokkeudstyr.

De kunne identificere ham på grund af arret på venstre side af hagen.

En siciliansk ret på menukortet bekræftede yderligere hans identitet, og Gammino blev endelig anholdt den 17. december.

Politiet har understreget, at de ikke fandt Gammino - som har haft en europæisk arrestordre over hovedet siden 2014 - ved et tilfælde.

Francesco Lo Voi, leder af den seneste efterforskning af Gamminos opholdssted, sagde til The Guardian: "Vi faldt ikke bare tilfældigt over Gammino, mens vi vadede gennem Google Maps.

Efter en lang efterforskning lykkedes det os at spore Gammino til Spanien. Ved hjælp af Google Maps kunne vi bekræfte vores mistanke.

Han havde været eftersøgt for mord og andre mafiarelaterede forbrydelser og var tidligere blevet anholdt i 1998. Han undslap dog i 2002 og har siden været på flugt.