Magnus Heunicke melder ud: 'Vi har nu konstateret endnu et tilfælde'

Skrevet af Nicolai Busekist

10/06/2022
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Sundhedsminister Magnus Heunicke har meldt ud, at der er blevet konstateret endnu et tilfælde af abekopper i Danmark.

Dagens topnyheder

Smitten med abekopper stiger i Europa, og nu er endnu et tilfælde blevet konstateret i Danmark. Det bringer det samlede antal smittetilfælde op til fire stk.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Sundhedsministeriet, hvori det fremgår, at Statens Serum Institut har konstateret endnu et bekræftet tilfælde af abekopper.

Sundhedsminister Magnus Heunicke bekræfter, at der er blevet fundet endnu et smittetilfælde i Danmark.

Han slår dog fast, at der ikke er tegn på, at denne smitte er sket her i landet. Derimod fortæller han, at alle tilfælde af smitte med abekopper, der er konstateret i Danmark, har relation til rejser til udlandet.

"Vi har nu konstateret endnu et tilfælde af abekopper i Danmark. Der er dog fortsat ingen tegn på, at smitte med abekopper er sket her i landet, da alle tilfældene har relation til rejser til udlandet," fortæller han.

Derudover fortæller han, at man allerede har sat gang i smitteopsporingen via Styrelsen for Patientsikkerhed, for at sikre, at der ikke sker yderligere smitte med abekopper i vedkommendes omgangskreds.

"Styrelsen for Patientsikkerhed er i gang med smitteopsporing af den smittedes nære kontakter i Danmark," siger Magnus Heunicke.

I pressemeddelelsen fra Sundhedsministeriet fremgår det, at der er blevet konstateret i alt fem tilfælde af smitte med abekopper i Danmark af Statens Serum Institut.

En af de fem personer, der er blevet bekræftet smittet med abekopper, er dog bosat i Sverige, hvorfor dette smittetilfælde ikke bliver talt med i den danske opgørelse.

På trods af, at man er sluppet billigt i Danmark, spreder sygdommen sig med stor hast i Europa. Bliver der ikke iværksat tiltag for at sætte en stopper for det, kommer til det at fortsætte, lyder det fra WHO.

Ifølge WHO har sygdommen allerede spredt sig så meget, at den bliver svær at sætte en stopper for. Hertil bliver det kun sværere ved, at det snart er sommer, hvilket som regel fører til mere fysisk kontakt ved festivaler mv., og det giver bedre betingelser for øget smitte med abekopper.