Magnussen nummer 12 i ungarsk regnkaos

Kevin Magnussen (McLaren) leverede søndag en udmærket præstation med en 12.-plads i det ungarske Formel 1-grandprix.

Danskeren startede næstsidst af de 22 kørere og avancerede ni pladser. Magnussen må alligevel rejse hjem uden point fra Budapest, hvor australske Daniel Ricciardo sikrede Red Bull den anden sejr i 2014.

Regnvejret kom til at spille en hovedrolle i søndagens grandprix, hvor flere af kørerne snurrede rundt og kørte af den sjaskvåde bane.

Indledningsvist betød det, at Magnussen hurtigt kunne veksle sin startposition som næstsidst til en fjerdeplads. Danskeren måtte starte i pitlane med kun Lewis Hamilton (Mercedes) bag sig efter et uheld i lørdagens kvalifikation.

Magnussen og holdkammeraten Jenson Button satsede i starten på, at regnen ville fortsætte ned over Budapest, mens stort set alle konkurrenter kørte i pit for at skifte til tørvejrsdæk.

McLarens taktik slog dog hurtigt fejl, da Hungaroring-banen begyndte at tørre op, og allerede på 16. omgang måtte Magnussen og Button ind i pitten for at skifte fra regnvejrs- til tørvejrsdæk.

Magnussen røg med det samme omkring 15 placeringer tilbage og måtte på ny forsøge at kæmpe sig fremad.

Efter 35 omgange - midtvejs i løbet - havde han kørt sig op på niendepladsen.

Det danske Formel 1-håb tog lidt senere et pitstop og kom ind på banen igen i 13. position. På det tidspunkt var seks kørere udgået, hvilket betød, at der blot var 16 biler på den drilske bane i Budapest.

De mange uheld og forskellige dæk- og pitstop-strategier betød, at en lang række kørere i få omgange førte det ungarske grandprix. Daniel Ricciardo (Red Bull) og Fernando Alonso (Ferrari) kæmpede til sidst om førstepladsen.

På tredjesidste omgang overhalede Ricciardo den spanske Ferrari-kører og kørte sikkert sejren hjem.

Lewis Hamilton leverede en fremragende præstation, da han endte på tredjepladsen efter at være startet sidst.

/ritzau/

 

Dagens Gossip