Makaber afsløring: Sådan skjuler russerne det sande dødstal

Skrevet af Nicolai Busekist

20/03/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Et stort antal russiske soldater har mistet livet i Ukraine, men russerne skjuler det sande dødstal på makaber vis.

Dagens topnyheder

Et lighus i Hviderusland er fyldt med lig af russiske soldater, som er blevet transporteret hertil i nattens mulm og mørke for ikke at vække mistanke, hævdes det.

Lighuset i Mazyr er fyldt med lig af russiske soldater, hævder et øjenvidne ifølge Mirror. Vidnet skulle have set et stort antal 'sorte sække' blive læsset fra militærambulancer over i russiske jernbanevogne.

"Passagererne på togstationen i Mazyr var chokerede over antallet af lig, der blev læsset på toget," sagde han.

"Da folk begyndte at optage video af det, blev de fanget af militæret, som beordrede dem til at slette det."

Mirror skriver dog, at det er rapporter, der endnu ikke er blevet uafhængigt verificeret. Det kan derfor ikke dokumenteres, at det er sandt, hvad vidnet hævder.

Derudover lyder det også, at hospitalerne i Mazyr, der ligger omtrent 60 kilometer fra den ukrainske grænser, er fyldt med sårede russiske soldater.

Ligeledes er der flere rapporter om, at der er ved at blive oprettet felthospitaler til de russiske tropper i Hviderusland. Dette er dog ikke blevet bekræftet af en officiel kilde.

Det hævdes, at ligene af mere end 2.500 soldater er blevet sendt retur til Rusland fra Homel-regionen i Hviderusland.

"Der er ikke nok læger. Tidligere blev ligene transporteret med ambulancer og læsset på russiske tog," sagde en lokal læge til RFE/RL.

"Efter nogen optog en video af det, og det gik viralt på nettet, blev ligene læsset om natten for ikke at tiltrække opmærksomhed."

Videoen herunder viser, hvordan en række større køretøjer kører gennem de mørke gader i Mazyr. Efter sigende er de fyldt med afdøde soldater:

Tidligere på måneden fortalte Hanna Krasulina, talskvinde for den hviderussiske oppositionsleder Svyatlana Tsikhanouskaya, at lighuse i Mazyr var fyldt med døde russiske soldater, men også med tjetjenske tropper.

"Vi må informere både tjetjenerne og russerne om, at de hviderussiske lighuse i den sydlige del af Hviderusland allerede er ved at blive fyldt med ligene af deres soldater," sagde hun.

"Det er vigtigt, at de får det at vide. Vi vil ikke tillade, at russisk propaganda skjuler det."

Det ukrainske militær har meddelt, at mere end 14.000 russiske tropper er blevet dræbt siden invasionens start den 24. februar. Dette tal er russerne dog langt fra enige i.

Det russiske forsvarsministerium har nemlig meddelt, at mindre end 500 soldater er blevet dræbt. Meget tyder dog på, at dette er et forsøg på at skjule krigens egentlige omfang.

Ikke nok med det, så er Ruslands præsident, Vladimir Putin, også tidligere blevet anklaget for ikke at hente ligene af døde soldater hjem, fordi han ønsker at skjule landets sande dødstal.