Malaysisk højesteret begrænser brugen af ordet Allah

Den katolske kirke i Malaysia må ikke bruge det arabiske ord Allah, når der tales om Gud.

Det har landets højesteret mandag fastslået i en sag, der har understreget de religiøse spændinger i det asiatiske land, hvor størstedelen af befolkningen er muslimer.

Det juridiske tovtrækkeri er blevet set som en principiel sag for det bredere kristne samfund i Malaysia, men landets regering understreger umiddelbart efter afgørelsen, at begrænsningen blot gælder en katolsk avis, der har stået i centrum af konflikten.

Troende kan fortsat bruge ordet Allah for at referere til Gud i kirken, fastslår regeringen.

Kritikere fra den katolske kirke hævder, at minoritetsgruppers rettigheder er under pres fra en øget islamisering af Malaysia.

På den baggrund havde kirken rejst sagen for at teste, hvorvidt et forbud fra regeringen, der forbyder den katolske kirkes brug af det arabiske ord, nu også er lovlig.

Regeringen havde tidligere forbudt brugen af ordet Allah i en udgave af avisen Church's Herald, efter at avisens ordvalg havde skabt vrede blandt muslimer.

De kristne har imidlertid fremført, at de i århundreder har brugt ordet i deres reference til Gud.

- Det kristne samfund fortsætter med at have retten til at bruge ordet "Allah" i vores bibel, gudstjenester og kristne forsamlinger, som vi hele tiden har gjort, siger Eu Hong Seng, formanden for Den Kristne Sammenslutning i Malaysia.

Advokater for den katolske kirke fastslår, at de nu vil forsøge at finde andre veje til at udfordre forbuddet.

De frygter, at mandagens afgørelse kan komme til at danne præcedens, således at den religiøse frihed også i andre sammenhænge vil blive undertrykt.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip