Mand bag canadisk skyderi optog video lige før angreb

Den mand, der dræbte en canadisk soldat og angreb landets parlament i sidste uge, optog en video af sig selv lige op til episoden.

The Royal Canadian Mounted Police betegner videooptagelsen som et bevis på, at den 32-årige Michael Zehaf-Bibeau var drevet af ideologiske og politiske motiver, da han først dræbte soldaten og senere skød omkring sig i Canadas parlament.

Efterforskere er ved at lave en grundig analyse af videoen. Politiet afviser dog at offentliggøre optagelsen på nuværende tidspunkt.

Gerningsmanden bar foruden en riffel også en kniv, da han stormede parlamentet. Det formodes, at han havde kniven fra sin tantes hjem, mens det fortsat er uklart, hvor han havde skydevåbnet fra.

- Det er et gammelt og ualmindeligt våben. Vi tror, at han kan have gemt våbnet på den samme grund (som kniven, red.), men vores undersøgelse fortsætter, skriver politiet i en meddelelse.

Michael Zehaf-Bibeau blev dræbt efter at have affyret omkring 30 skud i parlamentsbygningen onsdag.

Han boede på et hjem for hjemløse i dagene op til skyderiet, men havde ifølge politiet penge fra en tidligere ansættelse i oliebranchen.

Det er ved at blive undersøgt, om andre personer har været i kontakt med Michael Zehaf-Bibeau om angrebet. Indtil videre formoder politiet dog, at han handlede alene.

Det er tidligere kommet frem, at Michael Zehaf-Bibeau havde planer om at rejse til Syrien. Han forsøgte i ugevis desperat at komme til det borgerkrigshærgede land og forhandlede i tre uger med myndighederne om at få udstedt et rejsepas.

En del af motivet bag angrebet var angiveligt, at hans anmodning om et pas lod vente på sig.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip