Mand stjal strøm for 118.000 kroner og snød sig til 327.000 kroner i kontanthjælp

Foto: Shutterstock.com

En mand er blevet dømt for at stjæle strøm for 118.000 kroner. Endvidere er han dømt for at bedrage sig til 327.000 kroner i kontanthjælp.

Gennem en periode på fire år, er det lykkedes for en nu 43-årig mand at stjæle strøm. Værdien af den stjålne strøm lyder på mere end 118.000 kroner. Dette er han nu blevet dømt for. Det skriver Folketidende.

Læs også

Porsche 911 GT3 RS stjålet fra autotransporter, mens chaufføren sov

Derudover er han også blevet dømt for uberettiget i 2014 og 2015 at have fået udbetalt samlet set 327.000 kroner i kontanthjælp. Denne kontanthjælp var han ikke berettiget til, da han havde en anden indtægt som selvstændig erhvervsdrivende. 

Oprindeligt nægtede han sig skyldig og forklarede sig med, at han havde en dårlig økonomi i 2012, da han et par år forinden var gået konkurs. 

I maj 2012 besluttede Seas-NVE at lukke for strømmen i hans og konens hus i Vesterborg. Ifølge manden, var det dog først i slutningen af 2016, at han blev opmærksom på, at de havde lukket for strømmen. Derefter blev de igen tilmeldt i januar 2017. 

Det hele faldt sammen med, at Seas-NVE i oktober 2016 kørte forbi han og konens adresse, for at udføre en inspektion. Manden påstår dog, at han ikke havde mødt nogen fra Seas-NVE. Hverken på dette tidspunkt, eller da de vendte tilbage i måneden efter. 

Han hævdede, at han i lange periode ikke havde været på adresse, og at de havde været udsat for hærværk og tyveri. I denne forbindelse skulle der også være blevet pillet ved deres elinstallationer – blandt andet var der flere steder, hvor hovedkablet var kappet. 

Han nægter dog, at han selv skulle have gjort dette, da han ikke har forstand på elinstallationer. En montør, der i oktober 2016 var ansat hos Seas-NVE, forklarede i retten, at han fjernede sikringer fra kabelskabet, så der ikke kunne komme strøm til boligen. 

Han vendte tilbage i november, hvor der var lavet en ulovlig installation, der medførte, at der kunne tages strøm udenom sikringerne. 

Uberettiget udbetaling af 327.000 kroner i kontanthjælp

I forhold til den uberettigede kontanthjælp fortalte den 43-årige mand, at han ikke havde læst vejledningen igennem. Derimod hævder han, at han blot havde udfyldt ansøgningsskemaet, hvorefter han skrev under på, at han havde læst det hele. 

Han fortæller dog, at han godt var klar over, at han havde pligt til at oplyse, hvis han havde anden indtægt. Desuden hævder han, at han flere gange forsøgte at ringe til sagsbehandleren for at fortælle, at han en anden indtægt. Han påstår dog, at han ikke kunne komme igennem. 

I retten blev der lagt vægt på, at der flere gange var foretaget indgreb i kabel- og målerskabet. Desuden var manden og hans familie de eneste, der havde interesse i, at der blev aftaget strøm. 

Desuden oplyses det, at hans egen forklaring virkede usikker og utroværdig. Retten mente derimod, at Seas-NVEs opgørelse over, hvad der var blevet stjålet for, var troværdig. Han blev derfor dømt til at inden 14 dage at betale 118.376 kr. og 46 øre til Seas-NVE. 

I forhold til strafudmålingen for den uberettigede kontanthjælp, lagde retten vægt på, at han erkendte, at han havde gjort noget forkert.

Læs også

Professor: Så meget er coronaregningen steget med per dansker

Han blev derfor idømt 10 måneders betinget fængsel og 150 timers samfundstjeneste. Ligeledes skal han betale sagens omkostninger, og er af Lollands Kommune blevet påkrævet at betale den ulovligt udbetalte kontanthjælp tilbage.