Mand vandt 4 milliarder kroner: 6 år senere kan folk ikke tro deres egne øjne

Skrevet af Emil Martesen

14/07/2023
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Han ville ønske, at han aldrig havde vundet de 4 milliarder kroner.

Mest læste i dag

Historien om Andrew, der vandt en enorm lottogevinst på 4 milliarder norske kroner, er langt fra den glædelige beretning, man normalt forbinder med en lotterivinder. 

Jacks erfaring viser, at held og lykke ikke altid fører til et liv i lyksalighed. 

Tværtimod lægger han ikke skjul på, at han denne enorme lottogevinst bragte forbandelsen med sig og førte til død, skilsmisse og ludomani. 

Det skriver socialnytt

Det var juleaften tilbage i 2002, da Jack købte den skæbnesvangre lottokupon. 

Han havde gjort et stop ved et supermarked i Hurricane, Virginia, for at købe en sandwich til morgenmad og fylde sin bil med benzin. 

På det tidspunkt havde Jack allerede haft et vellykket liv. Som en amerikansk forretningsmand, der døde i 2020 i en alder af 72 år, havde han opbygget en formue på over 230 millioner norske kroner gennem sit byggefirma. 

Man skulle tro, at Jacks økonomiske erfaring og succesfulde forretningskarriere ville have forberedt ham godt til at håndtere den enorme sum penge, han vandt. Desværre viste det sig ikke at være tilfældet. 

Det første, Jack gjorde, var at donere 10 procent af sin gevinst til kristne velgørende organisationer. Han brugte også 190 millioner kroner på at etablere Jack Whittaker Foundation, der leverede gratis mad og tøj til lavindkomstfamilier i Virginia. 

Han følte, at han gjorde Guds arbejde ved at hjælpe andre med disse penge og planlagde at hjælpe endnu flere. 

Jack besøgte også det supermarked, hvor han købte sin vinderkupon, og gav ekspedienten en check på 600.000 norske kroner, et hus til 1,66 millioner norske kroner og en splinterny Jeep Cherokee. 

Han forkælede sig selv med en Lamborghini, som han brugte til at køre rundt i kvarteret og kaste penge ud af vinduet. Desværre blev han blot et år efter sin store gevinst udsat for en bilindbrud, hvor en kuffert med over syv millioner kroner blev stjålet. 

Problemerne fortsatte at hobe sig op for Jack. Et par år efter hans lottogevinst mistede han sit 17-årige barnebarn, der blev fundet død på en mands ejendom efter at have været meldt savnet. 

Jack begyndte at spille og blev sagsøgt af Caesars Atlantic City Casino i 2005 for at have udstedt dårlige checks for at dække sine spiltab på mere end 20 millioner norske kroner. 

Men det stopper ikke her. 

I 2008 søgte hans kone skilsmisse efter 42 års ægteskab. 

Året senere blev hans 42-årige datter, der var mor til hans afdøde barnebarn, også fundet død. 

Jack mistede stort set alt, hvad han holdt af i livet. Han indser nu, at penge aldrig har betydet noget for ham. Selvom man har brug for penge for at eksistere i denne verden, er det ikke penge, der styrer eller skaber ægte lykke. 

Jack løfter også sløret for, at han ønsker, at han aldrig havde købt den lottokupon, der vendte hans liv på hovedet. 

Jack Whittakers historie minder os om, at penge ikke altid er svaret på vores problemer og kan endda medføre nye udfordringer. 

Det understreger vigtigheden af ​​at have et solidt fundament af værdier og en forståelse for, hvad der virkelig betyder noget i livet.