Mange kender ikke reglerne: Her holder politiet helt særlig kontrol i sommerferien

Emil Martesen

2 uger siden

|

05/07/2024
Nyheder
Foto: Motorstyrelsen
Foto: Motorstyrelsen
Mange kender ikke reglerne.

Dagens topnyheder

Alt fra varebiler, mandskabsvogne, biler på leasingkontrakter til udenlandske biler vil blive kontrolleret i uge 29, når Motorstyrelsen sammen med Nordjyllands politi tager på kontrolbesøg i Skagen.

Sådan lyder meldingen i en pressemeddelelse.

Sidste år blev 47 køretøjer, både danske og udenlandske, kontrolleret af Motorstyrelsens medarbejdere, der blandt andet spurgte ind til bilers leasingforhold, og om mandskabsvogne blev brugt lovligt:

”Det er vores erfaring, at der fortsat er god grund til at være til stede i Skagen i uge 29. Ligesom sidste år vil vi i år kontrollere for, om der bliver betalt den korrekte afgift af leasingkøretøjer, og om reglerne for privat kørsel i firmabiler og biler på gule plader bliver overholdt”, siger Claus Holm, underdirektør i Motorstyrelsen.

Det bliver også kontrolleret om de biler, som er fritaget for registreringsafgift, bliver brugt lovligt:

”Vi opfordrer altid til, at man sætter sig ind i reglerne – også i sommerferien. Hvis reglerne bliver overtrådt, risikerer man at skulle betale store beløb i opkrævninger af afgift og bøde”, slutter Claus Holm.

Bilister, der skal gæste Skagen i uge 29, kan orientere sig om reglerne på Motorstyrelsens hjemmeside (motorst.dk) eller ringe til Motorstyrelsen på 72 22 15 15, hvis de har spørgsmål.