Mange meldes dræbt dagen efter fredsplan for Ukraine

Torsdag morgen kom fire politiske topledere ud fra et forhandlingslokale i den hviderussiske hovedstad Minsk med den gode nyhed om en køreplan for fred i Ukraine.

Fredag morgen kan alle så konstatere, at en fredsplan ikke er garanti for fred, og parterne i konflikten har foreløbigt talt 11 dræbt siden den opmuntrende besked fra de fire stats- og regeringschefer fra Ukraine, Rusland, Tyskland og Frankrig.

Ifølge den militære ledelse i Kijev er otte ukrainske soldater dræbt og 34 andre såret i kampe mod prorussiske separatister siden torsdag.

Samtidig lyder det ifølge de prorussiske separatister i Lugansk og Donetsk, at tre børn er dræbt i granatangreb, der har ramt en bolig. Det skriver det russiske nyhedsbureau Tass.

30 mennesker meldes såret i de to oprørskontrollerede regioner.

Våbenhvilen, der blev underskrevet torsdag, skal træde i kraft natten til søndag.

Den er del af en større køreplan for fred, som blandt andet skal sikres via tilbagetrækning af alle tunge våben fra kampzonerne i det østlige Ukraine.

Konflikten har ifølge FN kostet omkring 5500 menneskeliv det seneste år.

Der blev også indgået en våbenhvile i september 2014, men den blev krænket adskillige gange, inden den brød helt sammen mod slutningen af sidste år.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip