Mary og Frederik reagerer: Trækker prins Christian ud af Herlufsholm

Her er kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, prins Christian, prins Vincent, prinsesse Isabella, prinsesse Josephine samlet i anledningen af prins Christians konfirmation. Foto: Mischa Schoemaker/SIPA/Ritzau Scanpix.

Den seneste omtale af og afsløringer fra Herlufsholm Kostskole har nu fået konsekvenser.

Herlufsholm Kostskole har fået megen omtale i løbet af den seneste måned – og det har bestemt ikke være af positiv karakter.

Læs også

DMI advarer mod voldsomt søndags-vejr

Det er sket i kølvandet på dokumentaren 'Herlufsholms hemmeligheder', der er blevet bragt på TV 2.

I denne dokumentar taler flere tidligere elever fra skolen om, at der i mange år har været en voldelige kultur med krænkelser og grov mobning på skolen.

Hertil er det også i forbindelse med dokumentaren blevet afsløret, at rektor og ledelsen på skolen har været bekendt med sager så sent som fra det seneste skoleår.

En af dem, der har gået på skolen på det seneste, er prins Christian, der er søn af kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. Men nu er det slut.

I et opslag på Facebook har de nemlig meldt ud, at de har valgt at trække deres ældste søn ud af Herlufsholm Kostskole med øjeblikkelig virkning.

Hertil har de også forklaret, at prinsesse Isabella ikke kommer til at starte på skolen efter sommerferien. Det var ellers planen, at hun skulle have taget sin 9. klasse på skolen.

"Som vi tidligere har meldt ud, er vi dybt rystede over de beretninger, der er kommet frem om Herlufsholm den seneste tid. Vi har også gjort det klart, at vi som forældre til et barn på skolen forventer, at skolen gør det, der skal til, for at rette op på de uacceptable forhold," skriver kronprinseparret på Facebook.

Derudover skriver de også, at de har besluttet, at hverken prins Christian eller prinsesse Isabella skal gå på skolen efter sommerferien.

"Det har været en svær proces for os som familie, men på baggrund af det samlede billede og vores særlige position som Kronprinspar har vi valgt, at Prins Christian stopper på Herlufsholm, og at Prinsesse Isabella ikke starter i 9. klasse på skolen efter sommerferien," skriver de, og fortsætter:

Læs også

DMI advarer mod voldsomt søndags-vejr

"Vi vil i løbet af sommeren sammen med vores børn tage en beslutning om deres fremtidige skolevalg. Med tanke på de mange elever, der fortsætter på Herlufsholm, er det vores håb, at skolen nu får mere ro til at sikre de nødvendige ændringer og lykkes med at skabe en kultur, hvor alle kan trives og føle sig trygge."

 

Dagens Gossip