Mascha Vang på kant med loven: “Det troede jeg, at folk havde forståelse for”

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix

Mascha Vang er kommet i modvind.

Influenceren Mascha Vang er kommet i modvind på grund af en række produktbeskrivelser på sin webshop.

Det skriver Ekstra Bladet. 

Læs også

Corona-studie: Så længe er man smittefarlig

På webshoppen sælger hun blandt andet smykker, der indeholde smykkestenen malakit, og ifølge produkteksten, som nu er rettet til, så fremgik det i første omgang, at smykkerne havde en række positive egenskaber og kunne også hjælpe med at “styrke fertilitet”.

Men det er der ikke noget sundhedsmæssigt belæg for at skrive, og det betyder, at Mascha Vang har brudt markedsføringsloven.

Ifølge Sine Jensen, der er seniorrådgiver hos Forbrugerrådet Tænk, skal Mascha Vang og andre influencere være meget varsomme, når de reklamerer for diverse produkter. Hvis ikke man kan dokumentere det, som man skriver med beviser, så kan det være et brud på markedsføringsloven, siger hun til Ekstra Bladet.

Retter ind

Mascha Vang har efter kritikken valgt at omformulere produktteksterne på sin webshop. F.eks. kan besøgende på shoppen nu læse følgende tekst til et af produkterne.

“Malakit siges at symbolisere energi for: Fortrængte følelser, afmagt, jalousi, angst og sorg.”

Hun har ikke haft til hensigt at bilde folk noget ind, forklarer hun.

“Det er jo ikke mig, der har opfundet, hvad de symboliserer. Mange bliver meget nemt forargede eller krænkede, og derfor har jeg været inde og rette i teksten, så der ikke er tvivl om, at jeg selvfølgelig mener, at de her sten symboliserer bestemte energier. Det er jo energi og ikke magi. Det er jo ikke, fordi Helligånden kommer og gør en gravid om natten, og det troede jeg, at folk havde forståelse for,” forklarer hun.

Læs også

Mette Frederiksen reagerer efter grimme skilte

 

 

 

 

Dagens Gossip