'Matador'-stjerne er død

Foto: PR

Jens Arentzen, som de fleste kender for sin rolle i 'Matador', er tirsdag gået bort i en alder af 64 år.

De fleste, der kender skuespiller, manuskriptforfatter og instruktør Jens Arentzen, kender ham for sin rolle i 'Matador'.

Læs også

Skat med godt nyt til danskerne: Hæver fradrag i 2023

Det var nemlig i den folkekære serie, hvor han havde rollen som den unge Ulrik Varnæs, at han for alvor slog igennem. Og herefter spillede han også flere andre roller.

Tirsdag er han desværre gået bort i en alder af 64 år. Det oplyser familien til Ritzau. Desuden oplyser de også, at han har været syg med kræft.

Som sagt er det særligt tv-klassikeren 'Matador', der har gjort ham til et kendt navn herhjemme. Han havde dog også stor succes med sin rolle som Jens Okkings unge makker, kriminalassistent Steen Dahl, i serien 'Een gang strømer ...'.

I løbet af 80'erne og 90'erne havde han også flere andre roller. Det var dog primært biroller, som Arentzen blev castet til at spille.

Blandt andet kunne man opleve ham i biroller i kendte produktioner såsom 'Midt om natten', 'Ballerup Boulevard' og 'Hip, Hip Hurrah!'.

Det var dog ikke blot som skuespiller, at Jens Arentzen formåede at skabe sig en karriere. Efter at have haft fokus på skuespillet i flere årtier, valgte han nemlig at kaste sig ud i noget nyt.

Senere i sin karriere kastede han sig nemlig også ud i rollen som instruktør, hvilket han debuterede med i 1995, hvor han instruerede filmen 'Lille John'.

Desuden kunne han også bryste sig af, at han i 2000 vandt en Robert for sin novellefilm 'Solen er så rød'.

I de senere år har det været småt med både skuespil og arbejdet som instruktør. I stedet har han fokuseret på at undervise og holde foredrag, der handlede om både hans svære barndom samt de bedrifter, han har opnået i filmen og tv-seriens verden.

Læs også

Coop melder ud: Opruster med frisk brød

Ved sin død efterlader han sig en datter og to børnebørn.

 

Dagens Gossip