Matas udsender vigtig advarsel til borgerne

24/10/2023 07:30

Jesper Bengtson

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Matas melder klart ud, hvordan du skal forholde dig til advarslen.

Mest læste i dag

Matas har udsendt en advarsel til de danske borgere, hvorfor det er på tide at træde varsomt.

I den moderne tidsalder, hvor digital teknologi fylder en stor del i hverdagen, er omfang af online svindel og bedrageri også nået nye højder.

Alt fra vores personlige oplysninger og økonomiske transaktioner til vores sociale forbindelser og fritidsaktiviteter er flyttet over til internettet, og derfor er det blevet et ynglested for svindlerne, der forsøger at udnytte sårbarheder i vores digitale verden.

En generation, der især er udsat for denne slags bedrageri, er den ældre generation, som ikke er vokset op med den teknologi, som nu er en stor del af hverdagen.

Derfor er det også vigtigt, at danskerne træder varsomt, når der bliver udsendt en advarsel - og det har Matas netop gjort.

Via appen 'Mit Digitale Selvforsvar' har Matas udsendt en advarsel til danskerne, som de bør forholde sig til.

Det viser sig nemlig, at der i øjeblikket florerer en konkurrence, som misbruger butikskædens navn. Matas skriver i den udsendte advarsel, at det er vigtigt, at man ikke åbner linket fra den falske konkurrence.

De opfordrer tilmed, at man anmelder siden, der står bag konkurrence, såfremt man støder på den.

Hele advarslen kan læses herunder:

"På sociale medier florerer en konkurrence som misbruger Matas navn.

Det kommer frem som en paid ad og er derfor som en reklame. Man deltager ved at spotte fejl på Matas gavekort.

Det er vigtigt, at du ikke åbner links og udfylder dine oplysninger. Hvis du er kommet til at udfylde dine bankoplysninger, så skal du kontakte din bank og få spærret dit kort.

Vi kan bekræfte, at dine oplysninger ikke er videregivet fra Club Matas, og der ikke har været et brud på vores sikkerhedssystem. Hvis du har mulighed for det må du meget gerne anmelde siden."

Herunder ses et eksempel på, hvordan en 'paid ad' kunne se ud.