Med fuldt overlæg: Jonas Vingegaard fik holdkammerat til at bryde sammen

Jesper Bengtson

58 uger siden

|

10/06/2023
Nyheder
Foto: Anne-Christine Poujoulat/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Anne-Christine Poujoulat/AFP/Ritzau Scanpix
Nu har episoden fået en forklaring.

Dagens topnyheder

Der er under en måned til at Tour de France løber af stablen, og her skal Jonas Vingegaard forsøge at gentage sidste års triumf.

Og en af de rytterne, hele verdens cykelentusiaster holder skarpt øje med, er den forsvarende Tour-vinder Jonas Vingegaard, der endnu engang skal bevise at han kan trampe i pedalerne bedre end nogen anden.

Når det så er sagt, så er cykling en holdsport, og det kom for alvor til udtryk under sidste års Tour de France, hvor Vingegaards mandskab flere gange satte ham op til at kunne sikre sig dyrebare sekunder i klassementet.

Jonas Vingegaards holdkammerat, belgiske Wout van Aert, betød utrolig meget for Jonas Vingegaards triumf ved sidste års Tour de France.

Den belgiske verdensstjerne havde nemlig en stor aktie i, at Jonas Vingegaard nu kan kalde sig vinder af verdens største cykelløb.

Løbets 20. etape var en enkeltstart, og her endte den belgiske stjerne med at vinde, efter at Jonas Vingegaard ellers havde matchet holdkammeratens mellemtider på ruten.

Med 200 meter igen sænkede danskere dog farten og gav etapesejren væk.

Og det var altså ikke fordi, at benene ikke kunne mere. Sådan skriver Ekstra Bladet.

“Jeg sagde før etapen til Grischa (Sportsdirektør Jumbo-Visma red.), at hvis etapen skulle afgøres mellem Wout og mig, skulle han sige det, fordi så ville jeg sænke farten, lyder det fra danskeren i den nye Netflix-dokumentar 'Tour de France: Unchained'.

Den belgiske stjernerytter kunne ikke holde tårerne tilbage, da han fandt ud af gestussen fra sin danske holdkammerat:

 “Jeg er meget rørt. At vinde Touren med det her hold er meget specielt. Det var en drøm i dag. Jonas ville have mig til at vinde. Han er sådan en god fyr, og jeg vil gerne takke alle mine holdkammerater og holdet for de her specielle tre uger. Det er utroligt”, udtalte van Aert efter den fine gestus.

Om det hele kan gå op i en højere enhed igen i år, finder vi ud af, når verdens største cykelløb skydes i gang den 1. juli i Bilbao.