Medicinalvirksomhed melder ud: Vaccine kan være klar i december

Skrevet af Mathias Busekist

08/11/2020
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Medicinalvirksomheden siger, at hvis alt går, som det skal, så kan vaccinen være klar i december

Dagens topnyheder

Det siger Pascal Soriot, administrerende direktør i den svensk-britiske medicinalvirksomhed AstraZeneca i et interview med Dagens Nyheter. 

"De myndigheder, som skal træffe en beslutning om vaccinen, arbejder kontinuerligt med vores data. Hvis de er hurtige nok, når vi har vores testresultater klar, kan vi begynde at vaccinere folk i januar, måske allerede i slutningen af december," siger direktøren.

Direktøren er også overbevist om, at de kan være de første i verden, der har vaccinen klar. 

De skulle angiveligt være i det, de kalder 'testfase tre', hvilket indebærer, at 50.000 mennesker deltager i testning af vaccinen. 

Millioner doser af vaccinen

AstraZenecas pressechef oplyser til Dagbladet, at de kan stå for millioner doser af vaccinen, hvis den altså bliver godkendt. 

WHO's Europa-chef, Hans Kluge, har før været ude at sige, at en vaccine ikke vil løse coronakrisen. Det har også afviget meget, når de sætter estimat på en vaccine.

Der er dog kommet endnu et bump på den lange vej mod vaccinen. 

Det skyldes den muterede coronavirus, man har fundet i danske mink, hvilket skulle være mindre følsom over for antistoffer. 

Noget, som Mette Frederiksen kaldte for meget, meget alvorligt. 

"Vi kan risikere, at den muterede virus via mink kan indebære den risiko, at den kommende vaccine ikke kommer til at virke," sagde Mette Frederiksen.