Medicinkøb på nettet er tredoblet på få år

Syge danskere er blevet mærkbart mere aktive på computertasterne, når der skal fyldes op i medicinskabet.

Faktisk tre gange så aktive på bare fire år, viser en opgørelse fra Apotekerforeningen.

- Vi har aldrig solgt så meget medicin på nettet, som vi gør i de dage her, og det er ikke fordi danskernes medicinforbrug generelt er gået op, siger Apotekerforeningens administrerende direktør Anders Kretzschmar.

De seneste tal viser 33.000 internetkøb af håndkøbs- og receptpligtig medicin i år, men selvom det er en tredobling i forhold til 2010, så er det stadig kun en lille del af medicinforbruget, der bliver puttet i de elektroniske indkøbskurve.

- Generelt er det svært med medicin på internettet, for e-handel handler meget om at få varerne billigere, og medicin skal ifølge loven koste det samme på nettet og i butikken, siger Anders Kretzschmar.

- Og vi må heller ikke betale fragten, som andre gør, hvis man køber ind for over et bestemt beløb, så på den måde bliver medicin på nettet faktisk dyrere, siger han.

En anden udfordring for handel med medicin på nettet er, at der i medierne har været flere historier om udenlandske forhandlere, der eksempelvis blander cement eller rensevæske i pillerne.

Det gør folk utrygge og frygten for at blive snydt på nettet stor, men ifølge enhedschef i Sundhedsstyrelsen Kim Helleberg Madsen er der hjælp på vej.

- For apotekere og godkendte danske forhandlere kan man se en liste på Sundhedsstyrelsens hjemmeside, og der er et europæisk tiltag på vej, så det i løbet af 2015 vil være muligt at få informationer om godkendte forhandlere i andre EU-lande, siger han.

- Der kommer i samme ombæring et obligatorisk sikkerhedslogo, som alle godkendte hjemmesider skal påføres, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip