Medie afslører: Pludseligt nyt fra Emilie Meng-sagen er kommet frem

Skrevet af Nicolai Haugsted

1 uge siden

|

10/05/2024
Foto: Presse-fotos.dk
Nu er der nyt om den kommende retssag.

Dagens topnyheder

Når Retten i Næstved åbner dørene den 14. maj, vil det være startskuddet til en af de mest omtalte retssager i nyere tid.

Korsørmanden, der står tiltalt i tre alvorlige sager, her8iblandt mordet på Emilie Meng, skal for første gang afgive forklaring i en retssag, der har tiltrukket bred national opmærksomhed.

På retssagens første dag forventes den tiltalte at tage plads i vidneskranken, hvor han vil få mulighed for at afgive sin version af begivenhederne, såfremt han vælger at udtale sig.

Der er afsat to hele dage til hans afhøring, hvorefter hele 33 vidner vil følge efter ham i den efterfølgende periode.

Det skriver B.T.

Blandt vidnerne er venner til Emilie Meng og nogle af Korsørmandens egne venner, som alle kan bidrage med vigtige perspektiver på sagen.

Sagen strækker sig over flere år og har involveret omfattende efterforskninger.

Retten har i alt afsat 18 dage til sagen, heriblandt to reservedage og to dage til nævningetingets votering. Over ni dage vil vidnerne, herunder politifolk, retsmedicinere og andre fagpersoner, der arbejder med efterforskning, afgive deres forklaringer.

Ofre vil vidne

En af de mere følsomme dele af retssagen vil involvere vidneforklaringer fra en 15-årig pige, der angiveligt blev overfaldet nær sin efterskole i Sorø i efteråret 2022, samt fra en 13-årig pige fra Kirkerup, efter hvem sagskomplekset er opkaldt. Begge vidneafhøringer forventes at foregå bag lukkede døre for at beskytte de unge vidners privatliv.

Til trods for den tiltaltes delvise erkendelse af visse forhold vedrørende den 13-årige pige, har han nægtet sig skyldig i de øvrige anklager. Det er forventet, at retssagen vil kaste lys over flere uklarheder og levere afgørende svar på de mange spørgsmål, der har cirkuleret i medierne og offentligheden.

Nævningetinget vil efter afslutningen af alle vidneafhøringer og gennemgang af øvrig dokumentation trække sig tilbage for at votere, inden der den 28. juni afsiges skyldkendelse, hvorefter strafprocedurer vil finde sted.

Retssagen vil afholdes i retssal 6 ved Retten i Næstved samt i to andre retssale på grund af den store interesse.