Medie: Indkalder til pressemøde i dag

Skrevet af Julie Møller

184 uger siden

|

05/11/2020
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Mediet erfarer, at der indkaldes til pressemøde.

Dagens topnyheder

Allerede på gårsdagens pressemøde blev der annonceret, at der ville blive indkaldt til pressemøde i dag.

På pressemødet i går konkluderede Mette Frederiksen, at det er nødvendigt, at alle mink i Danmark bliver aflivet. Det samme gælder avlsdyr. 

"Virus er muteret i mink, og den muterede virus har spredt sig til mennesker. Og hvad er værre er, så har SSI i laboratoriet fundet fem eksempler på virus fra minkfarme i mennesker," sagde Mette Frederiksen. 

Derudover er det også blevet varslet, at der vil komme yderligere restriktioner i dele af landet. Det handler om de kommuner, hvor den muterede smitte vurderes at være udbredt. Det er lige nu i Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Vesthimmerland, Thisted og Læsø kommuner.

Ifølge Ekstra Bladet er der pressemøde i dag, som vil omhandle mink-situationen og restriktionerne. 

Giver sin mening til kende på Facebook

På Facebook er landets statsminister også kommet til tasterne efter gårsdagens pressemøde.

“Vores mulighed for at komme på den anden side af corona er den vaccine, man i hele verden arbejder på højtryk for at udvikle. Det er selvsagt helt afgørende, at en ny vaccine virker bedst muligt. Af hensyn til dem, der risikerer at blive alvorligt syge – og af hensyn til hele vores samfund og økonomi. I Danmark og i hele verden. Og så hele vores fælles indsats ikke har været forgæves,” skriver hun og konstaterer, at “alt må derfor sættes ind på, at vi ikke svækker muligheden for at få en virksom vaccine mod corona.”