Medie erfarer: Nye restriktioner kan være på vej

Skrevet af Julie Møller

10/12/2020
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Sundhedsordførere er i dag indkaldt til møde, og det kan betyde, at nye restriktioner kan være på vej.

Dagens topnyheder

TV 2 erfarer, at Folketingets sundhedsordførere er indkaldt til møde torsdag. Det kan meget vel betyde, at nye restriktioner kan være på vej.

“Vi ved, at coronafølgegruppen er indkaldt til møde sidst på formiddagen i morgen. Og det plejer at indikere, at der er nye restriktioner på vej i en eller anden form,” forklarerede TV 2s politiske redaktør, Troels Mylenberg, i går aftes.

Folketingets coronafølgegruppe består af partiernes sundhedsordførere, og de er altså indkaldt til møde i dag. 

Flere kommuner kan blive ramt

I går, onsdag, trådte yderligere restriktioner i kraft i 38 kommuner, blandt andet i Aarhus, Odense og København. Ifølge Troels Mylenberg, så kan mødet i dag godt betyde, at flere kommuner kan se frem til nye restriktioner.

Herunder kan du se de 38 kommuner, hvor de nye restriktioner, der i første omgang gælder frem til 3. januar, allerede er indført:

Albertslund, Allerød, Ballerup, Brøndby, Dragør, Egedal, Faxe, Fredensborg, Frederiksberg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Greve, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Herlev, Hillerød, Hvidovre, Høje-Taastrup, Hørsholm, Ishøj, København, Køge, Lejre, Lyngby-Tårbæk, Odense, Roskilde, Rudersdal, Rødovre, Slagelse, Solrød, Tårnby, Vallensbæk, Vordingborg og Aarhus.

Mundbind indtil marts

På grund af det stigende smittetryk med Covid-19 er kravet om brug af mundbind eller visir i al kollektiv transport inklusive taxi og færger samt på stationer over hele landet forlænget til den 1. marts 2021.

Det oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse. 

“Vi ser en stor stigning i smitten lige nu, og med de næste måneders vinter er der brug for, at vi er ekstra opmærksomme også i den kollektive trafik, så vi kan få knækket smittekurven og holde smitten nede,” siger transportminister, Benny Engelbrecht.

Siden lørdag den 22. august 2020 har alle passagerer og ansatte, der ikke er helt afsondret fra passagerne, båret enten mundbind eller visir i den kollektive transport.

“Kravet om at bruge mundbind eller visir er ligesom en række andre restriktioner blevet forlænget vinteren ud. For hvis vi ikke passer på og bliver ved med at holde afstand, spritte af og følge råd og vejledninger, så risikerer vi, at vi mister kontrollen med smittespredningen,” forklarer Benny Engelbrecht.

I går blev der registreret 2.558 smittetilfælde. Det er det højeste antal på én dag under epidemien i Danmark.