Medie: Jes Dorph blev fyret af TV2 – advokat opfandt citat fra afgørende vidne

Skrevet af Henrik R

26/07/2022
Foto: Marie Ravn/Ritzau Scanpix
Foto: Marie Ravn/Ritzau Scanpix
Fjernelsen af Jes Dorph-Petersen fra skærmen på TV2, har taget en ny drejning, efter lydoptagelser fra afskedigelsessamtalen er blevet offentliggjort.

Mest læste i dag

For omkring 1½ år siden blev TV2s legendariske nyhedsvært Jes Dorph-Petersen fjernet fra skærmen, efter beskyldninger om et overgreb på en journalistpraktikant tilbage i 2001.

Men nu er der kommet lydoptagelser frem fra det møde, der blev afholdt online i de første dage af 2021 – og hvor TV2s topledelse og advokat oplyste Dorph-Petersen, at han var uønsket. Lydoptagelserne tegner et noget andet billede af, hvorfor TV2 fjernede den tidligere Mr. News, end hvad der tidligere har været fremme.

Således oplyser Yvonne Frederiksen, advokaten bag advokatundersøgelsen om krænkelser på statsmediet der fældede Jes Dorph-Petersen, at han ikke begik nogle former for overgreb på den tidligere journalistikpraktikant Therese Philipsen. Det selv om at det var hende, der indgav anmeldelsen på Dorph-Petersen til Yvonne Frederiksens advokatundersøgelse. Her til oplyste Therese Philipsen, at Jes Dorph-Petersen skulle have givet hende en lussing, for efterfølgende at have gennemtvunget et samleje.

Samtidig fremgår det af lydoptagelserne som offentliggjort af Journalista.dk, at Yvonne Frederiksen tilsidesatte en forklaring fra et vidne. Det på trods af, at han tilbageviste forklaringerne fra Therese Philipsen om, at Jes Dorph-Petersen skulle have forgrebet sig på hende.

En vidneforklaring fra en i offentligheden ukendt mand, som Yvonne Frederiksen i sin undersøgelse ifølge optagelserne tilsidesatte, fordi han ifølge advokaten skulle have fortalt, at han var så beruset den pågældende aften i 2001 i Jes Dorph-Petersens lejlighed, at han nærmest var faldet om af druk på sofaen.

Men ifølge gravermediet er der tale om et citat, som advokaten selv har opfundet. Det fremgår således ikke af det referat, som hun sendte til vidnet, efter han havde afgivet en forklaring til hendes advokatundersøgelse. Ligesom han også har nægtet overfor andre medier, at der var alkohol af betydning involveret den aften, hvor Therese Philipsen skulle have følt sig forulempet af Jes Dorph-Petersen.

Overfor mediet har Yvonne Frederiksen, hvis undersøgelse af forholdene på TV2 tidligere har medført skarp kritik fra Advokatsamfundet og Datatilsynet, ikke ønsket at kommentere på, hvordan hun kunne bruge det ikke-eksisterende citat, til at afvise et så afgørende vidne i sagen mod Jes Dorph-Petersen.

Journalista.dk har varslet nye afsløringer af forhold omkring fyringen af Jes Dorph-Petersen de kommende dage.

Du kan hører udtalelserne fra Yvonne Frederiksen og hendes ordvekslinger med Jes Dorph-Petersen og hans advokat her