Medie: Nu er det slut med vanvittigt Apple-projekt

Skrevet af Emil Martesen

28/02/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er det angiveligt slut med det vanvittige projekt fra Apple.

Dagens topnyheder

Efter næsten et årtis udvikling ser det nu ud til, at Apple har sat en stopper for sit ambitiøse projekt om at udvikle en elbil, kendt som 'Project Titan'.

Det skriver amerikanske Bloomberg.

De lægger heller ikke skjul på, at omkring 2000 medarbejdere, der var tilknyttet projektet, fået beskeden om dets afvikling tirsdag aften dansk tid.

Har rødder tilbage i 2015

Siden 2015 har Apple arbejdet på at indtage bilmarkedet med en vision om at bringe sin innovation og teknologi ind i elbilindustrien. I denne forbindelse blev nøglemedarbejdere, herunder ledende profiler fra Tesla, rekrutteret til at bidrage til projektets udvikling.

Men projektet har været plaget af udfordringer, herunder hyppige udskiftninger i medarbejderstaben, konstant skiftende planer og en vedvarende usikkerhed omkring projektets levedygtighed.

Bloomberg afslører i samme ombæring, at en del af de ansatte nu vil blive omplaceret til at arbejde med udvikling af kunstig intelligens, mens andre står over for fyring, selvom det præcise antal endnu ikke er kendt.

Det eneste, der med sikkerhed var kendt om 'Project Titan', var, at Apple havde sendt selvkørende testbiler ud på vejene i Silicon Valley.

Beskeden kommer i kølvandet på, at der for godt en måned siden blev løftet sløret for, at lanceringen af Apple-bilen var blevet udsat til 2028.

Men nu tyder alt på, at hele projektet er blevet skrinlagt.

Apple har endnu ikke kommenteret på disse oplysninger, hvilket er i tråd med virksomhedens kendte diskretion omkring nye produkter og projekter.