Meget få danskere kender dette prishack: Sådan sparer du op til 700 kroner på 1 minut

21/09/2023 09:38

Emil Martesen

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er god grund til at klappe lidt ekstra i hænderne.

Mest læste i dag

Det er ingens næse gået forbi, at krisen raser og danskerne unægtelig kæmper med at få enderne til at hænge sammen.

I en tid, hvor hver en krone tæller, er det værd at kigge nærmere på, hvordan man kan optimere sin økonomi – selv når det kommer til ferieplanlægning.

En ny undersøgelse løfter nemlig sløret for, at det kan betale sig at tænke internationalt, når man booker sit næste sommerhusophold.

Og det må falde på et tørt sted for de mange danskere.

Undersøgelsen lægger ikke skjul på, at du kan spare flere hundrede kroner, hvis du er villig til at bruge mindre end et minut ekstra:

"Du kan nemlig spare flere hundrede kroner på din næste sommerhusbooking, hvis du er villig til at bruge mindre end et minut ekstra," skriver B.T og uddyber, at svaret blot skal findes i noget så simpelt som af skifte domæne.

Og selvom det næsten virker for godt til at være sandt, så skal du blot skifte domænet fra '.dk' til '.no' eller '.se' på bookingsiden, og se prisen falde.

B.T.'s pristjek på Novasol, en populær bookingside, viser, at man i gennemsnit kan spare omkring 700 DKK per hus, hvis man booker fra den norske version af hjemmesiden. På den svenske side er besparelsen i gennemsnit 108 DKK, mens prisen faktisk stiger med 278 DKK på den tyske side.

Forbrugerøkonom i Sydbank, Ann Lehmann Erichsen, kalder det et 'godt forbrugerfif'.

"Man kan ofte tjene en virkelig god timeløn, hvis man bruger tid på også at tjekke sommerhuset, man vil leje, på den norske og den svenske hjemmeside".

Hun sætter samtidig ord på årsagen bag disse prisforskelle, hvor hun afslører, at 'der kan være mindre udsving i vores priser fra land til land for samme hus i en given uge, da der skal tages hensyn til valutaudsving'.