Melder sig ind i kampen: Novo vil støtte ansattes abortrejser

Foto: Shutterstock

Novo Nordisk er den seneste i rækken af virksomheder, som vil hjælpe sine ansatte med abortrejser.

Det er ikke lang tid siden, at en afgørelse i den amerikanske højesteret vakte opsigt i store dele af verden. Her blev det afgjort, at lovgivning omkring abort er statsanliggende.

Det betyder i praksis, at USA’s 50 delstater selvstændigt kan afgøre, om abort skal være lovligt samt i hvilken udstrækning det i givet fald skal være det.

Læs også

Solgt i Coop- og Salling-butikker landet over: Nu tilbagekaldes pålæg

USA er et land fyldt med kontraster, og derfor vil det også være forskelligt fra stat til stat hvordan man lovgiver på området. Flere stater forventes i kølvandet på højesterets afgørelse dog at indskrænke muligheden for abort.

Søndag kom det for eksempel frem, at en bare 10-årig pige var blevet nægtet abort i delstaten Ohio.

Flere store virksomheder har allerede været ude at sige, at de gerne vil betale for ansattes omkostninger, hvis de skal tage til en anden stat for at få foretaget en abort. Det gælder blandt andet Amazon og Levi's.

Og nu melder en dansk gigant sig ind i denne kamp. Medicinalselskabet Novo Nordisk vil nemlig også yde økonomisk støtte til ansatte i USA, der er nødt til at krydse delstatsgrænsen for at kunne få foretaget en abort. Det oplyser Novo i en skriftlig kommentar til TV 2.

Støtten vil være i form af en ydelse, som dækker omkostninger til rejse og logi "for personer, der ønsker en abort, og i den forbindelse er nødt til at foretage en længere rejse".

- Vores medarbejderes sundhed og velbefindende har afgørende betydning for Novo Nordisk, og vi ønsker at sikre, at de har lige adgang til lægehjælp og sundhedsydelser, skriver Novo i kommentaren.

Læs også

Melder ud: Alle fire skudsårede er i stabil tilstand

 

Dagens Gossip