Melder ud: Derfor bør Kongehuset betale skat

Skrevet af Emil Martesen

22/01/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hun lægger ikke skjul på, at Kongehuset bør betale skat.

Dagens topnyheder

I en tid, hvor skattepolitik og økonomisk lighed er varme emner i Danmark, har Enhedslistens Rosa Lund kastet en ny debat ind i offentligheden: Skal det danske kongehus betale skat? Inspireret af et lignende forslag i Holland, argumenterer hun for, at det er på høje tid, at kongehuset bidrager til statskassen:

"Det er på tide! Kongehuset får så mange penge af staten. Det er noget mærkeligt noget, at en af de rigeste familier i landet ikke betaler skat, og de får ovenikøbet pengene fra staten. Det giver slet ikke mening for mig", siger hun til Ekstra Bladet.

Denne udtalelse kommer i kølvandet på et forslag i det hollandske parlament om, at deres kongehus skal betale skat.

Enhedslisten, som ultimativt ønsker at nedlægge kongehuset, ser dette skridt som et første skridt mod mere økonomisk retfærdighed:

"Jeg synes, det er rigtig spændende at skele til Holland, hvor de har bedre regler og mere gennemsigtighed over for kongehuset", siger hun videre.

Hun påpeger, at det er vigtigt at vide mere om, hvilke gaver kongehuset modtager.

Denne holdning står i kontrast til den generelle begejstring i Danmark over kongehuset, især efter kronprinsens nylige overtagelse af tronen. Medierne og danskerne elskede det, men Rosa Lund påpeger, at der er vigtigere ting, regeringen bør bruge penge på, siger hun mens hun kalder Kongehuset for Danmarks dyreste kontanthjælp.