Melder ud: Flere lastbilsblokader kan være på vej

Skrevet af Nicolai Busekist

20/05/2023
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Det er ikke sikkert, at vi har set det sidste til de meget omtalte lastbilsblokader i Danmark.

Dagens topnyheder

Danske vognmænd har planer om at lave flere aktioner af samme karakter, som de førte ud i livet i mandags.

Her blokerede de flere veje i hele landet som et led i en protest mod en politisk aftale, der betyder, at der indføres en kilometerbaseret vejafgift for lastbiler.

På daværende tidspunkt var der tvivl om, hvorvidt blokaderne ville være noget, der skulle være en engangsforestilling. Nu står det dog klart, at det kan vise sig ikke at blive tilfældet.

Ifølge nyhedsbureauet Ritzau skriver Avisen Danmark, at der lørdag formiddag har været afholdt et stormøde i Brenderup på Fyn. Her var det nemlig på agendaen, at nye blokader kan blive en realitet.

Det er af Jakob Forman, der er vognmændenes talsmand, blevet bekræftet over for Avisen Danmark, at der er nye aktioner på vej.

Selvom det er blevet bekræftet, at det ikke er slut med aktioner, betyder det ikke nødvendigvis, at de danske vognmænd igen vil forsøge sig med blokader.

I forbindelse med bekræftelsen af, at nye aktioner vil finde sted, forklarede Jakob Forman dog, at 'der skal ske nogle både skriftlige og verbale udfald'.

Der er blevet nedsat et såkaldt bestående af syv personer. Det bliver disse personer, der får ansvaret for at tage stilling til, hvordan de kommende aktioner skal udfolde sig.

"Præcist hvad, der skal ske og hvornår, kan jeg ikke sige noget om, for det ved vi ikke endnu. Udvalget skal lige mødes, og det vil ske snart. Der vil ske et eller andet, men det skal lige organiseres," siger Jakob Forman.

Mandag - og i mindre grad også tirsdag - blev veje rundt i hele landet blokeret af lastbilchauffører. Blandt andet blev lastbiler parkeret på tværs af nedkørsler til de danske motorveje flere steder i landet.