Melder ud: Nu lukker vi ned

Skrevet af Julie Møller

178 uger siden

|

21/12/2020
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Fra mandag klokken 10 lukkes der ned, oplyser Magnus Heunicke.

Dagens topnyheder

“Jeg kan nu oplyse, at Danmark lukker luftrummet for alle fly fra Storbritannien fra kl 10 mandag og 48 timer frem. Det sker for at forhindre, at ny muteret virus spreder sig herhjemme.”

Sådan har sundhedsminister Magnus Heunicke skrevet på Facebook natten til mandag. 

Mange andre lande har også lukket ned og stoppet al rejse til og fra Storbritannien på grund af fundet af en ny, smitsom coronavirus-mutation. Den nye variant af covid-19 går under betegnelsen N501Y, og britiske sundhedsmyndigheder siger, at den spreder sig hurtigere end den almindelige variant, og den smitter op til 70 procent mere end den almindelige variant. Den ser ikke ud til at være mere dødelig, og den foreløbige konklusion er, at virusvarianten reagerer på vacciner, skriver Ekstra Bladet.

Indkalder til møde

I sit opslag på Facebook uddyber Magnus Heunicke, at der mandag vil komme flere oplysninger fra transportministeren, Benny Engelbrecht, fra morgenstunden af, og Magnus Heunicke har indkaldt covid-19 følgegruppen “til en gennemgang af situationen.”

9 tilfælde i Danmark

I onsdag skrev Statens Serum Institut i en pressemeddelelse, at den nye variant af covid-19 er blevet påvist i 9 tilfælde i Danmark. 

I Danmark er der mellem den 14. november og den 3. december blevet påvist 9 tilfælde af N501Y. Heraf 6 i Storkøbenhavn og 3 i Nordjylland på samme adresse. De smittede er fra 2 til 61 år, i gennemsnit 35 år. Der er tale om 7 kvinder og 2 mænd. Det undersøges lige nu, hvorledes disse personer hænger sammen, og N501Y-virusstammen følges meget tæt, oplyste Statens Serum Institut i sidste uge.

Ifølge Statens Serum Institut at der imidlertid ikke er noget der tyder på, at denne variant er mere alvorlig.